Daniel Ricciardo stellig: Grand Prix van Australië gaat door

16 feb 2022 door Patrick Wuite
3639737

Volgens Daniel Ricciardo gaat de Grand Prix van Australië, de derde race van 2022, 'gewoon' door, nadat die wedstrijd de laatste twee jaar niet op de kalender stond.

In 2020 werd het Grand Prix-weekend net voor de eerste vrije training afgelast na een coronabesmetting bij het team van McLaren. Zij trokken zich terug uit het evenement, wat voor een domino-effect zorgde bij de andere teams, en dus werd de race geannuleerd. In 2021 zou de wedstrijd in Melbourne zoals vanouds in maart zijn, maar de coronasituatie in Australië stak daar een stokje voor en dus werd de Grand Prix naar november verplaatst, maar dat werd hem uiteindelijk ook niet. 

Een bittere pil voor Daniel Ricciardo, zelf afkomstig uit Perth, een plaats in het zuidwesten van het land, die dus al twee jaar niet voor eigen publiek heeft geracet, maar de Australiër heeft goede hoop dat de race dit jaar wel doorgaat. "Daar heb ik alle vertrouwen in. In april zijn we in Australië", liet hij weten aan Racefans.

Albert Park Circuit

Veranderingen aan circuit

Het circuit heeft ook nog een metamorfose ondergaan sinds de laatste race in 2019, die Valtteri Bottas op zijn naam schreef. Albert Park stond bekend als een circuit waar inhalen ontzettend lastig is en daar wilde de organisatie wat aan doen. Ricciardo heeft goede hoop dat de veranderingen gaan zorgen voor een betere race. "De nieuwe lay-out moet voor meer inhaalacties zorgen en met de nieuwe auto's kan je ook beter een andere auto volgen. Ik denk dat we dus een hele andere wedstrijd gaan krijgen in vergelijking met de laatste edities", voorspelt Ricciardo. De werkzaamheden zijn intussen afgerond.

Lees ook: Roestige Albon denkt dat nieuwe auto's hem helpen

Lees ook: Williams onthult nieuwe bolide van Nicholas Latifi en Albon

Lees ook: F1 aan tafel: De app van Olav Mol

16 feb 2022 door Patrick Wuite

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen