Daniil Kvyat: 'Ik ben jong, fit en klaar voor tweede kans'

AP-1TKFQQSR91W11_news

Het is dé verrassing van het silly season in de Formule 1. De al afgeschreven Daniil Kvyat keert volgend jaar terug op de grid. De Rus neemt in 2019 bij Toro Rosso het vrijgekomen stoeltje van Pierre Gasly over.

Niet veel kenners hadden een half jaar geleden gedacht dat Kvyat ooit nog achter het stuur van een echte Formule 1-auto zou kruipen. De 24-jarige Rus was afgeserveerd bij Toro Rosso (en Red Bull Racing), en ging bij Ferrari aan de slag als testrijder, een rol die je niet veel verder brengt dan kilometers maken in een simulator. Toch blijkt het achteraf een slimme stap, zo stelt Kvyat: "Ik ben Ferrari enorm dankbaar. Als testrijder heb ik de aansluiting kunnen houden bij de Formule 1. Weliswaar speelde mijn werk zich grotendeels in de simulator af, maar ik heb er enorm veel geleerd en ik voel me nu dan ook sterker dan toen ik Toro Rosso [in 2017] verliet."

Kvyat kijkt zonder rancune terug op zijn eerdere periode bij Toro Rosso en Red Bull, maar is dankbaar voor de tweede kans die hij krijgt: "Ik heb me altijd bijzonder thuis gevoeld bij Toro Rosso en dat zal volgend jaar niet anders zijn. Ik heb de hoop nooit opgegeven ooit weer te racen, ik ben nog jong en fit, en ben klaar voor deze kans."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen