Davide Brivio verlaat Alpine voor mogelijke MotoGP-terugkeer

2022_Japanese_Grand_Prix_Sunday japan alpine 2022

Davide Brivio, manager van het Academy-team, vertrekt bij Alpine na een periode van drie jaar. Achter de scheiding van Brivio en het Franse team zou een terugkeer in de MotoGP bij het fabrieksteam van Honda schuilgaan.

In 2021 trad de Italiaanse Brivio aan als Racing Director bij Alpine en werd later benoemd tot Director of Racing Expansion Projects. In deze rol was hij verantwoordelijk voor het managen van het opleidingsprogramma, Alpine Academy.

"Ik ben er trots op dat ik deel heb uitgemaakt van Alpine in de Formule 1", zegt Brivio in een verklaring. "Ik bedank Alpine voor de kans die ik heb gekregen en ook voor de kans om mijn ervaring door te geven aan de jonge rijders in de Academy."

Eerder vertrek Szafnauer en Permane

Het vertrek van Brivio vormt het meest recente hoofdstuk in een reeks veranderingen aan de top van Alpine. Eerder, halverwege het seizoen na de GP van België, werd teambaas Otmar Szafnauer gedwongen te vertrekken en namen ook sportief directeur Alan Permane en technisch directeur Pat Fry afscheid. Nu fungeert de Fransman Bruno Famin als waarnemend teambaas van het team uit Enstone.

"Allereerst willen we Davide bedanken voor zijn harde werk en inzet in de afgelopen drie seizoenen", aldus Famin. "Zijn ervaring in de autosport is zeer waardevol geweest, vooral bij de ontwikkeling van de Alpine Academy. We wensen hem het allerbeste voor het volgende hoofdstuk van zijn nu al indrukwekkende autosportcarrière."

MotoGP-titels met Valentino Rossi

Voorafgaand aan zijn tijd in de Formule 1 behaalde Brivio successen in de MotoGP als teambaas bij Yamaha, waarbij hij wereldtitels won met Valentino Rossi, en in 2020 met Suzuki en de Spanjaard Joan Mir.

Nu zijn tijd in de Formule 1 voorbij lijkt te zijn, wordt er gesproken over een mogelijke terugkeer van Brivio naar de MotoGP. Honda is naar verluidt geïnteresseerd om de 59-jarige aan te trekken in een poging het team uit Tokio terug aan de top te krijgen.

Lees ook: Abbi Pulling tekent voor Alpine in F1 Academy

Lees ook: Theo Pourchaire maakt overstap naar Super Formula

Lees ook: Robert van Overdijk in F1 aan Tafel: 90% kans dat Madrid op F1-kalender komt

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden