De Vries en Tsunoda heel tevreden met het team

door Tim Koenders
Achterkant AlphaTauri Jeddah 2023

Nyck de Vries en Yuki Tsunoda zijn beide erg blij met het team. De Nederlander is tevreden met de gekozen strategie en Tsunoda is blij met de auto die hij had. Tsunoda mag de Grand Prix van Monaco als negende aanvangen, De Vries als twaalfde.

Nyck de Vries gebruikte meerdere nieuwe banden in het eerste deel van de kwalificatie. “We moesten ons aanpassen aan de veranderende omstandigheden. We hadden de rode vlag wel verwacht maar je kunt hem natuurlijk niet plannen. We waren niet zelfverzekerd genoeg dat we op een andere set Q2 zouden halen.” Dat liet De Vries weten tegenover Formula 1. “De tijden werden iedere keer sneller, ik denk dat we het als team goed gedaan hebben.”

Yuki Tsunoda

Yuki Tsunoda ging als tweede door naar het tweede deel van de kwalificatie. Uiteindelijk eindigde hij de kwalificatie als negende. “Ik ben heel erg blij met de negende plaats. Eerlijk gezegd hadden we niet verwacht dat we in Q3 zouden komen. Het team heeft mij echt een goede auto gegeven. Ik heb er echt van genoten.” AlphaTauri kan de punten goed gebruiken want ze staan negende in het kampioenschap.

Lees ook: Max Verstappen op pole in Monaco, Pérez start achteraan

Lees ook: Koning van de Race: Leclerc wint

Lees ook: Rinus 'Veekay' van Kalmthout stunt met P2 in kwalificatie Indy500

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden