De Vries: Geen snelheid dit weekend

door Tim Koenders
Nyck De Vries_Bahrein

Nyck de Vries geeft aan dat het team het hele weekend in Oostenrijk de snelheid niet heeft. Mede daardoor kwam de AlphaTauri-coureur niet verder dan een zeventiende plaats in de sprint.

Voor Nyck de Vries zal de maand juli erg belangrijk zijn. Met vier races in één maand zijn er genoeg mogelijkheden voor de Nederlander om te laten zien dat hij recht heeft op een stoeltje in de Formule 1. De Vries reed in wisselende omstandigheden een goede shootout. Hij mocht de sprint als veertiende aanvangen. In de sprint wist hij geen posities te winnen. De Nederlander eindigde als zeventiende tijdens de sprint op de Red Bull Ring.

Lastig inhalen

“Het hele weekend zien we al dat we de snelheid gewoon niet hebben. Wij zitten gewoon rond de vijftiende plaats.” Dat liet de Nederlander weten tegenover Formula 1. “Op de intermediates hadden we veel last van de slijtage. Op de slicks voelde het eigenlijk best wel goed maar ik zat vast achter Logan Sargeant. Zij zijn heel snel op het rechte stuk. Dat maakt het heel lastig om ze in te halen.”

Lees ook: Max Verstappen oppermachtig tijdens sprintrace in Oostenrijk

Lees ook: Max Verstappen pakt pole position op Red Bull Ring

Lees ook: Carlos Sainz wil voor winter contract verlengen

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden