Dennis Hauger maakt overstap naar F2 Prema Racing

Header liveblog 1 Bahrein

De kersverse Noorse Formule 3-kampioen Dennis Hauger stapt over van het team van Prema Racing F3 naar Prema Racing in de Formule 2. Hauger meldt dat op zijn sociale media. De coureur zal hier plaatsnemen naast teamgenoot Jehan Daruvala, die terugkeert bij Prema, waarbij hij ook in het F3-kampioenschap actief was.

Dennis Hauger wist afgelopen seizoen alles en iedereen te slim af te zijn in de Formule 3, waar hij het wereldkampioenschap binnensleepte. De Noor reed hier samen met teamgenoot en 'broertje van', Arthur Leclerc en Olli Caldwell voor Prema Racing, waar hij nu dus ook voor gaat rijden in de Formule 2. Prema Racing bezorgde afgelopen seizoen ook Oscar Piastri het Formule 2-kampioenschap. Een prima team om bij in te stappen dus.

Herinneringen maken

"Ik ben erg blij dat ik aan mag kondigen in 2022 bij Prema Racing in de Formule 2 te rijden", begint Hauger in zijn Instagram-post. "Ik heb samen met dit team al mooie herinneringen gemaakt afgelopen jaar en we zijn klaar om nog meer mooie herinneringen te maken."

Dennis Hauger - PREMA Racing (C) Formula Motorsport Limited
Dennis Hauger tijdens Grand Prix van Zandvoort 2021

Hauger stond in zijn Formule 3-tijd bij Prema in 2021 in totaal negen keer op het podium, waarvan hij vier keer wist te winnen. Hiermee haalde hij een totaalscore van 205 punten en werd hij tijdens de laatste race in Sotsji bekroond tot kampioen.

Het Formule 2-kampioenschap start in Bahrein in het weekend van 18 tot 20 maart.

 

Lees ook: Toto Wolff klaar voor gesprek nieuwe FIA-president

Lees ook: Rookies mogelijk bij meer F1-trainingen in actie

Lees ook: Ten Brinke rustig naar finish Dakar

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen