Ten Brinke rustig naar finish Dakar

door Jay Hartman
3639737

Bernhard ten Brinke is tijdens de elfde etappe van de Dakar 2022 als elfde geëindigd. Het was volgens de rally-coureur een zware etappe met veel duinen. Toch is het finishen van de Dakar het belangrijkste voor Ten Brinke en zijn team tijdens de laatste etappes van het kampioenschap.

Ten Brinke vertelt tegen Grand Prix Radio dat ze veel gevaarlijke afdalingen tegenkwamen. Daartussen zaten ook afdalingen die niet waren aangemerkt, dus was het volgens de coureur lastig om een goede snelheid te vinden in de duinen. Daarentegen ging het navigeerwerk wel goed. Ten Brinke zegt dat hij niet heeft geprobeerd te pushen met hun wagen om op een hogere plaats te eindigen. Het belangrijkste voor hem is nu de finish halen.

Naar de finish

Ten Brinke vindt het tijdens de laatste paar dagen van de rally niet meer nodig te laten zien dat de auto snelheid heeft. Het team kan niet meer naar voren komen en dus moetende teamleden zorgen dat ze veilig over de finish komen. De Nederlander zegt dat de laatste etappe een kleine proef is dus dat het wel goed komt. "Wij zetten hem op het uitrijden en safe naar de finish toe met daarna hopelijk een podium", aldus ten Brinke.

De gehele update van Bernhard ten Brinke is te horen op Grand Prix Radio.

Lees ook: Bernhard ten Brinke: We wisten dat het een lastige dag ging worden

Lees ook: Ten Brinke: Anderhalve minuut verloren door langzame voorganger

Lees ook: Tim en Tom Coronel niet meer van start in Dakar

door Jay Hartman

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden