Ten Brinke: Anderhalve minuut verloren door langzame voorganger

door Olav van Boxtel
3639737

Bernhard ten Brinke heeft de negende stage van de Dakar Rally erop zitten, maar had veel last van voorgangers. Zo verloor de Nederlander bijna anderhalve minuut door het rijden in de vuile lucht van een BMW voor hem. Pas na zestig kilometer wist hij deze in te halen, wat uiteindelijk dus resulteerde in een hoop tijdverlies.

"Vandaag was een snelle proef, echt een Rally-proef op flinke hoogte. De atmosferische-motoren waren hier wel wat in het nadeel ten opzichte van de V6-motoren", begon Ten Brinke tegenover Grand Prix Radio na afloop van stage 9. De Nederlander reed een goede stage, maar verloor uiteindelijk veel tijd door zijn voorganger, die niet makkelijk aan de kant ging.

B ten Brinke stage 9
Ten Brinke tijdens stage 9 Dakar Rally 2022

Veel last van voorganger

Ten Brinke: "Tot aan het neutralisatiepunt, waar we 20 minuten uit de auto mochten, verliep het goed. Daarna zat ik de hele tijd vast achter Vladimir Vasilyev in zijn BMW X3, met dieselmotor. Hij reed zo langzaam dat ik echt last had van de stof die van zijn auto kwam." Ten Brinke verloor gedurende 60 kilometer achter Vasilyev ongeveer anderhalve minuut aan tijd.

Toch was hij redelijk tevreden over de koers. "Al met al ben ik best wel tevreden. Morgen hebben we weer een mooie uitgangspositie."

B ten Brinke stage 9.1
Ten Brinke stage 9 Dakar Rally 2022

Oude koeien uit de sloot halen

Ten Brinke grapt nog even na dat hij voorafgaand aan de stage nog een berichtje kreeg van Tom Coronel, die hem op iets wees. "Ik kreeg vanochtend een bericht van Tom (Coronel .red), waarin hij zei dat ik goed moest opletten en niet moest crashen." Hiermee haalt Coronel een kleine herinnering naar boven van de laatste Dakar, waar beide heren crashten in deze zelfde stage. "Gelukkig heb ik nu de hele proef goed om me heen gekeken en opgelet, dankjewel Tom", grapt Ten Brinke.

 

Lees ook: Bernhard ten Brinke: Komende dagen zijn we in nadeel

Lees ook: Tim en Tom Coronel niet meer van start in Dakar

Lees ook: Fernando Alonso in luxepositie tijdens terugkeer F1

door Olav van Boxtel

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden