Bernhard ten Brinke: Komende dagen zijn we in nadeel

10 jan 2022 door Tim Koenders
alonso sprint imola

Bernhard ten Brinke is de achtste etappe van de Dakar als dertiende geëindigd, een resultaat dat hij met zijn team al aan zag komen. Door het hoogteverschil is de Toyota van Ten Brinke in het nadeel. Voor Grand Prix Radio kijkt hij terug op de achtste etappe van de Dakar.

De achtste etappe van de Dakar was er één met heel hoge duinen. Volgens Ten Brinke was het een zware dag. "Het begon met een aantal sandy tracks. Later gingen we echt de duinen in. In totaal waren het 140 kilometer aan de zwaartste categorie duinen." Na de duinen kwam er een stuk met grind en snelle passages. "Echte rallyproeven, dat ligt mij wel." 

Bernhard ten Brinke / Dakar / Overdrive / 2022

In het nadeel door de hoogte

Ten Brinke was met zijn team in het nadeel omdat de etappe op hoge hoogte werd verreden. "We vertrokken op ongeveer 700 meter hoogte. We bereikten zelfs de 1300 meter. Dat is nadelig voor de V8-motoren." Ten Brinke legt uit dat de Toyota maar een kleine luchttoevoer heeft naar de motor. Het gevolg hiervan is dat de auto op hoogte vermogen verliest. "Om het vermogen op een goed niveau te houden heb je brandstof en lucht nodig. Raakt deze verhouding uit balans zakt het vermogen terug." Ten Brinke was dus vandaag behoorlijk in het nadeel. Ook de komende dagen wordt er gereden op hoogte. "Het ziet ernaar uit dat we de komende dagen dit nadeel behouden. Dit weerhoudt ons van de top-6 posities die we de laatste dagen reden."

De hele update van Bernhard ten Brinke is te horen op Grand Prix Radio.

Lees ook: Tim en Tom Coronel niet meer van start in Dakar

Lees ook: Bernhard ten Brinke tevreden over zevende etappe Dakar

Lees ook: Tom Coronel na moezame stage Dakar: "Tim rijdt op 75 procent"

 

 

10 jan 2022 door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen