Bernhard ten Brinke tevreden over zevende etappe Dakar

10 jan 2022 door Jay Hartman
Header liveblog 1 Bahrein

Bernhard ten Brinke is tevreden met een zesde plaats in de zevende etappe van de Dakar Rally 2022. Na de rustdag is ten Brinke blij met de gereden stage door de duinen en het zand. Dat vertelt de coureur aan Grand Prix Radio.

Ten Brinke, die invalt voor Erik van Loon, noemt de zevende etappe van de Dakar ‘anders dan de andere’. Dat komt volgens hem door het vele bocht werk en rivierbeddingen. Dat komt doordat het snel en vrij technisch gereden moet worden. Hij zegt dat het navigeerwerk als zesde auto daarom vrij lastig was.

Goede auto na rustdag

De Nederlandse Rally-coureur het team voor het werk dat ze hebben verricht met het in elkaar zetten van zijn Toyota na de rustdag. "Het is altijd maar afwachten of een auto het weer doet nadat hij helemaal uit elkaar moest."

Ten Brinke zegt wel dat ze zich aan het einde van de rit moesten inhouden vanwege het vele stof dat de auto voor hun deed opwaaien. Daardoor besloten ze om de auto voor hun niet in te halen en als zesde over de finish te komen. Daar is hij nog steeds tevreden mee. “Al met al enorm tevreden met onze zesde plaats en een goede uitgangspositie voor morgen”, aldus ten Brinke.

Lees ook: Ten Brinke zag kans op top-5 finish Dakar stage 5

Lees ook: Tom Coronel na moeizame stage Dakar: Tim rijdt op 75 procent

Lees ook: Algemeen directeur McLaren Zak Brown blikt vooruit op 2022

10 jan 2022 door Jay Hartman

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen