Algemeen directeur McLaren Zak Brown blikt vooruit op 2022

door Jay Hartman
10-saturday-monza

Zak Brown, de algemeen directeur van McLaren denkt dat er aankomend seizoen niet één team de allerbeste zal zijn. Hij verwacht dat er drie of vier teams eruit zullen springen, het verschil zullen maken en strijden om het kampioenschap. 

Brown zou het verrassend vinden als het 2022-seizoen met de nieuwe reglementen saai gaat worden. Hij verwacht winnaars, verliezers en verrassingen maar geen dominantie van één team. Hij vindt dat het budgetplafond een groot verschil kan maken tussen alle teams. Hij is er zeker van dat de teams dichter bij elkaar zijn gekomen. Vooral vanwege het feit dat de meeste teams de ontwikkeling van de auto's voor 2021 stop zetten en al hun tijd in de auto's voor 2022 staken. 

Zak Brown en Lando Norris tijdens Grand Prix Oostenrijk 2021

Talent 

In 2021 werd de titelstrijd natuurlijk gestreden tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton. De verschillen tussen de twee coureurs waren veel kleiner dan voorgaande jaren. McLaren streed ondertussen met Ferrari om de derde plek in het constructeurskampioenschap. Met name Lando Norris reed een goed seizoen, terwijl de nieuwe aanwinst in het team Daniel Ricciardo wat achterbleef. 

Brown gelooft dat de mindere prestaties van Ricciardo ervoor hebben gezorgd dat Norris zijn talent heeft kunnen laten zien. De manier waarop Norris zichzelf heeft bewezen in het afgelopen seizoen tegenover zijn teamgenoot bewijst volgens de algemeen directeur zijn grote talent. Ondanks een tegenvallend seizoen voor Ricciardo ziet Brown nog genoeg talent in de Australiër en vertrouwt hij beide coureurs nog steeds evenveel. 

Zak Brown met Lando Norris en Daniel Ricciardo op het podium Grand Prix Italië 2021

Met een snelle auto denkt Brown dat zowel Norris als Ricciardo in staat zijn om races en misschien zelfs kampioenschappen te kunnen winnen. Aan vertrouwen bij de algemeen directeur geen gebrek en dus kijkt hij enorm uit naar 2022. 

Lees ook: Oscar Piastri denkt niet aan verloren jaar als Alpine-reservecoureur

Lees ook: Daniel Ricciardo verloor al zijn vertrouwen begin 2021

Lees ook: Patricio O'Ward rijdt vrije trainingen voor McLaren in 2022

door Jay Hartman

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen