Tom Coronel na moeizame stage Dakar: Tim rijdt op 75 procent

09 jan 2022 door Sven Verveld
Header liveblog 1 Bahrein

Tim en Tom Coronel hebben de zevende stage van de Dakar Rally achter de rug. De broers werden zesendertigste en komen daarmee op de negentiende plek in het algemeen klassement. De stage verliep moeizaam door rugklachten van Tim.

Tijdens de vijfde stage van de Dakar Rally in 2022 zagen de broers Coronel een afdaling over het hoofd en knalden ze met de voorkant van de bolide hard in het zand. Tim Coronel had door de klap enorme rugpijn en kon de stage nog maar net afmaken. Ondanks een rustdag heeft Tim nu nog steeds last van zijn rug en kan hij niet volop rijden. Tom Coronel blikt terug op de zevende stage: "We hadden een klein tegenslagje. Gelijk na drie kilometer hadden we een lekke band wat ons drie of vier minuten kostte. Tim is vijfenzeventig procent, hij heeft gewoon nog veel last van zijn rug", vertelt Tom Coronel.

Racing mode

De broers doen het rustig aan tijdens de stage om het zo comfortabel te houden voor Tim. "We missen een beetje de racing mode. Op het moment dat de auto naar beneden gaat proberen we het wat rustiger aan te doen", aldus Tom Coronel. Het team verliest tijd door de langzamere kilometers. "Maar gezondheid is belangrijker, we hopen dat het iedere dag een stukje beter wordt", aldus Tom Coronel.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Tim Coronel Dakar Rally 🚗💥 (@timcoronel)

Veel hoge duinen

De zevende stage liep over ongeveer zevendhonderd kilometer van Riyadh naar Al Dawadimi. Volgens Tom Coronel waren er veel hoge duinen te vinden op de route. "De duinen waren redelijk moeilijk. We kunnen daar gewoon geen snelheid maken omdat Tim te voorzichtig is, dat heeft ons zeker een kwartiertje gekost. Het is wat het is", besluit Tom Coronel.

Voor updates van de gebroeders Coronel tijdens de Dakar Rally 2022 kan je de website van Grand Prix Radio in de gaten houden, of alle updates snel checken via de Grand Prix Radio App.

Lees ook: Tim & Tom Coronel: "We dachten dat het voorbij was"

Lees ook: Tom Coronel: Je broer zo veel pijn zien hebben, breekt je

Lees ook: Helmut Marko: "Verstappen nu al beter dan Vettel"

09 jan 2022 door Sven Verveld

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen