Tom Coronel: Je broer zo veel pijn zien hebben, breekt je

door Olav van Boxtel
3639737

Tom en Tim Coronel hadden een aparte stage tijdens de zesde dag van de Dakar Rally in Saoedi-Arabië, toen een klein ongeluk resulteerde in een blessure voor Tim Coronel. De broers hadden een afdaling over het hoofd gezien en kukelden enkele meters naar beneden, wat uitliep op een minder prettige uitkomst.

"Gelukkig hebben we een rustdag", begon Tom Coronel. "We hebben een goede dag gehad, maar deze rustdag komt op het goede moment." Tijdens de stage reden beide heren over een gebied met duinen, waar ze allebei een gat over het hoofd zagen waar ze inreden. "We deden een afdaling die niet helemaal gepland was. We maakten echt een klapper."

Tim en Tom Coronel Dakar 1.1
Tim en Tom Coronel tijdens Dakar Rally 2022

'We reden 30 kilometer per uur'

Door de klap kreeg Tim Coronel erg veel last van zijn rug. "Het was ongeveer 50 kilometer voor de finish toen we duikelden", vervolgt Tom. "Die laatste kilometers hebben we letterlijk 30 kilometer per uur gereden, omdat Tim het anders niet aankon met zijn rug." De banden van de mannen hadden het daarom zwaar te verduren, want de bandenspanning werd teruggeschroefd naar 0,7. "De banden kunnen we nu wel weggooien", stelt Tom Coronel.

Tim Coronel laat ook van zich horen na de klapper die hij gemaakt heeft en legt uit wat er nu precies aan de hand is. "Het was even hinkend over de sloot vandaag. Ik heb ooit in Marokko mijn rug gescheurd en dat kwam vandaag niet ten goede, terwijl het maar een klein sprongetje was." Ook geeft hij aan bijna geen lucht te krijgen tijdens de laatste kilometers. Er zijn naderhand foto's gemaakt van zijn rug, waar geen ernstige conclusies uit werden getrokken. "Ik snap nu wel hoe vervelend rugproblemen kunnen zijn voor mensen die daar last van hebben", aldus Tim Coronel.

Auto onder handen genomen

Tijdens de rustdag zal de auto van beide heren onder handen genomen worden en zal een aantal nieuwe onderdelen op worden gemonteerd. Zo zullen er nieuwe aandrijfassen op worden gezet, een nieuwe dynamo, een verse koppeling en nieuwe olie zal worden toegevoegd. "Alles zal worden aangepakt op de rustdag, maar het belangrijkste vind ik dat Tim goed opknapt. Het is echt zo'n drama om je broer zo veel pijn te zien hebben, ik brak ook gewoon tijdens de laatste kilometers", vertelt Tom.

Tim en Tom Coronel Dakar 1.2
Tim en Tom Coronel tijdens Dakar Rally 2022 in Saoedi-Arabië dag zes

Uitstekende uitgangspositie

"We staan zestiende in het algemeen klassement", stelt Tom Coronel vrolijk. Tim Coronel sluit aan bij de woorden van zijn broer met een glimlach en vertelt dat de auto en zijn broer ontzettend goed bezig zijn. "De anderen hebben veel problemen, maar Tom en de auto zijn zo sterk en doen allebei hun werk. We staan er echt goed voor."

Voor Tim Coronel komt de rustdag dus als geroepen. "Ik moet even bijkomen, maar we gaan er daarna gewoon weer vol tegenaan", sluit hij af.

Luister naar de gehele update van de gebroeders Coronel via de Grand Prix Radio app of website.

Lees ook: Richard de Groot zeer ontevreden over Dakar stage 5

Lees ook: Ten Brinke zag kans op top-5 finish in Dakar rally stage 5

Lees ook: Pierre Gasly hoopt op goede kansen met Alpha Tauri

 

 

door Olav van Boxtel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden