Helmut Marko: "Verstappen nu al beter dan Vettel"

Header liveblog 1 Bahrein

Red Bull-adviseur Helmut Marko vindt dat Max Verstappen nu al heeft bewezen dat hij een betere coureur is dan viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel. Vettel won al zijn titels tussen 2010 en 2013 met Red Bull en Verstappen heeft natuurlijk afgelopen seizoen zijn eerste wereldtitel binnengesleept met hetzelfde team. 

Marko werkt al sinds 1999 bij Red Bull en zegt dat hij nog nooit eerder zo'n ervaren coureur heeft gezien. Daarbij maakt hij de vergelijking tussen viervoudig wereldkampioen Vettel en de kersverse wereldkampioen Verstappen. Marko zegt ook duidelijk in zijn interview met The Independent dat Verstappen de beste coureur is met wie hij ooit heeft gewerkt: "Zonder twijfel."

helmut marko en max verstappen na afloop gp van abu dhabi 2021

Gefascineerd door Max 

Marko heeft alleen maar lof voor zijn coureur. Hij vindt Verstappen opvallend in zijn houding en rijstijl. "Hij heeft geen opwarmronde nodig. Als het ergens regent zet hij in zijn eerste ronde al de snelste tijd neer, waar anderen vijf of acht ronden nodig hebben." 

Ook geeft de adviseur het voorbeeld van Verstappen in Jeddah. Jeddah was een nieuw circuit voor elke coureur dit seizoen. Verstappen presteerde daar in de eerste vrije training boven gemiddeld en in zijn eerste rondes zette hij constant de snelste tijd neer. "Dat is serieus een van zijn bijzondere kwaliteiten", aldus Marko. 

Lees ook: Red Bull naar rechter om vertrekkend hoofd-aerodynamica naar Aston Martin

Lees ook: Ferrari: “Gat naar Red Bull en Mercedes niet zo maar gedicht"

Lees ook: Grand Prix Radio-rapport: Max Verstappen

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden