Ferrari: “Gat naar Red Bull en Mercedes niet zo maar gedicht"

3639737

Volgens Ferrari is het naïef om te denken dat het gat naar Red Bull en Mercedes even gedicht wordt. Dat laat Laurent Mekies, de teambaas van de Italiaanse renstal weten aan Autosport.com

Door het vernieuwde technisch reglement hoopt Ferrari weer aansluiting te vinden bij Red Bull Racing en Mercedes. Het reglement dwingt de teams om een nieuw aerodynamisch concept te bedenken en zal er gereden worden met de nieuwe 18-inch banden. 

Nieuwe kansen

Voor alle teams de kans om een flinke stap vooruit te maken. Het team van Ferrari wil na twee seizoenen zonder overwinning weer eens concurreren met de topteams. Ondanks de felle strijd met McLaren is Ferrari al vroeg in het vorige seizoen gestopt met de ontwikkeling van de auto, om zich volledig te richten op 2022. Red Bull en Mercedes moesten de auto van 2021 langer ontwikkelen vanwege hun titelstrijd. Volgens sportief directeur Mekies heeft die echter geen grote gevolgen voor dit seizoen.

"Ik weet zeker dat ze het afgelopen seizoen langer moesten doorgaan met de ontwikkeling van de auto", begint Mekies. "In beide gevallen zijn het echter grote organisaties en dat is aan de resultaten te zien. Daarom onderschat ik ze voor geen moment en zullen ze een geweldige auto voor 2022 hebben gebouwd."

Charles Leclerc Ferrari test Abu Dhabi 2

Mekies geeft aan dat gebaseerd op de resultaten van de laatste jaren het heel makkelijk is om te zeggen dat Ferrari het gat makkelijk kan dichten.

"Ja, ze moesten meer tijd steken in 2021, maar als je kijkt naar de resultaten die ze in de afgelopen tien jaar hebben behaald, moet je heel naïef zijn om te denken dat het gemakkelijk zal zijn om het gat te dichten. Uiteindelijk moet je het gat nog steeds dichten en dat was vorig jaar behoorlijk groot. Ik zal me niet al te veel zorgen om hen maken", besluit Mekies.

Lees ook: Minimumgewicht auto 2022 opnieuw verhoogd

Lees ook: Team Coronel na stage 2 Dakar 2022: "Eigen tempo gepakt"

Lees ook: Grand Prix Radio-rapport: Max Verstappen

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden