Tim & Tom Coronel: We dachten dat het voorbij was

10-saturday-monza

Tim en Tom Coronel hebben stage vijf van de Dakar Rally achter de rug. De etappe vond plaats in Riyadh, Saoedi-Arabië, waar de mannen besloten de snelheid wat op te voeren. Met de nieuwe bolide zochten de gebroeders Coronel de grenzen op tijdens de vijfde etappe, wat gepaard ging met een aantal spannende momenten.

Tom Coronel: "Het was een goede stage. We waren veel sneller dan de laatste paar dagen." Deze snelheid resulteerde in een goed gevoel na afloop voor beide heren Coronel. Zo voegt Tim zich bij het woord van broer Tom en was hij 'zeer content' over de rit. "Het was inderdaad een lekker ritje. We hebben even een hogere snelheid neergezet en beginnen alles lekker aan te voelen", aldus Tim Coronel.

'Hier gaan we, nu is het over'

"Wel zijn we even uit de bocht gevlogen", vervolgd Tim. Tom Coronel voegt hieraan toe: "Op een bepaald moment vlogen we even de bocht uit. Toen dacht ik echt: 'hier gaan we'." De mannen kwamen door hun snelheid niet lekker de bocht door en konden zandhappen in een zandheuvel. "We gleden de bocht uit en klapten heel hard tegen een zandheuvel. We hebben een mooi sprongetje gemaakt van een meter of vijftien", grapt Tom Coronel. We landden hierdoor iets te veel op de neus van de auto." Gelukkig ging alles verder goed volgens beide heren en was er na het ongeval niks meer te vrezen.

Coronel Team Dakar 2022
Coronel Dakar Team tijdens Dakar Rally 2022

De stage was relatief lang en beschikte over veel snelle stukken en lange duinen. "Af en toe was het gewoon plankgas één richting op voor vijftien kilometer aan een stuk, maar de auto heeft geen krimp gegeven", aldus Tom Coronel. "Alles werkt, en heb de auto niet horen klagen."

Komende etappe

Vrijdag 7 januari is de volgende etappe van de Dakar Rally. De bolides blijven in het woestijngebied van Riyadh. De gebroeders Coronel zullen met hun nieuwe bolide aanvangen voor wederom een lange etappe. 

Voor updates van de gebroeders Coronel tijdens de Dakar Rally 2022 kan je de website van Grand Prix Radio in de gaten houden, of alle updates snel checken via de Grand Prix Radio App.

 

Lees ook: Domenicali wil met Formule 1 terug naar Duitsland en Afrika

Lees ook: Tom Coronel: We hebben de snelheid om in het klassement te kunnen vlammen

Lees ook: Bernhard ten Brinke: We hebben veel auto's in moeten halen

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden