Bernhard ten Brinke: We wisten dat het een lastige dag ging worden

door Tim Koenders
10-saturday-monza

Bernhard ten Brinke is als zeventiende geëindigd in de tiende etappe van de Dakar Rally. Door de hoogte is de auto van de Nederlander nog steeds in het nadeel. Waar veel coureurs schade reden navigeerde Ten Brinke zich rustig door de bomen. 

De tiende etappe van de Dakar van 2022 is verreden en ook deze keer was het weer op hoogte. Dit betekent dat de Toyota van Ten Brinke, zoals hij een aantal dagen geleden al aangaf, in het nadeel was. Ten Brinke kwam niet verder dan een zeventiende plaats. "Het was een lastige dag. We startten op 1100 meter en op piekhoogte reden we op 1600 meter. De V8-motoren met restrictor zijn dan gewoon in het nadeel." Ten Brinke vertelt dat er in het klassement weinig te winnen valt maar ook weinig te verliezen.

Bernhard ten Brinke / Dakar / Overdrive / 2022

Schadevrij door de proef

Ten Brinke legt uit dat ze al met een andere instelling in de auto zijn gestapt. Het doel van de dag was gewoon finishen. "Er waren veel rivierbeddingen met bomen en takken. Er zijn veel auto's behoorlijk gehavend de strijd uit gekomen. Wij hebben dat weten te minimalisren door rustig aan te hebben gedaan en netjes door de bomen te hebben gestuurd." Ook morgen wordt er weer op hoogte gereden. Vooraf werd de dag van morgen gezien als de zwaarste van de Dakar van 2022. Door de hoogte verwacht Ten Brinke geen topresultaat.

De gehele update van Bernhard ten Brinke is te horen op Grand Prix Radio.

Lees ook: Ten Brinke: Anderhalve minuut verloren door langzame voorganger

Lees ook: Bernhard ten Brinke: Komende dagen zijn we in nadeel

Lees ook: Tim en Tom Coronel niet meer van start in Dakar

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden