Dixon wint en evenaart Andretti, VeeKay pakt P13

Dixon-Texas-Motor-Speedway

Scott Dixon heeft de IndyCar-race in Toronto gewonnen. De zesvoudig kampioen finishte vlak voor Colton Herta, 0.81 seconde, en behaalde daarme zijn 52e overwinning in de Amerikaanse raceserie. Hij evenaart daarmee Mario Andretti. Rinus van Kalmthout kwam niet verder dan een dertiende stek. 

Scott Dixon pakt zijn eerste overwinning sinds mei 2021 in de IndyCar. De drooglegging van 23 races is daarmee ten einde. De coureur met de nummer 9 van het PNC Bank Chip Ganassi Racing Honda-team kreeg de overwinning niet cadeau. Hij startte als tweede achter Colton Herta en moest jagen op het talent van Andretti Autosport. Een undercut zorgde er uiteindelijk voor dat Dixon in ronde 32 de leiding nam. Deze stond hij niet meer af. 

Groots

Dixon kwam voor de 52e keer in zijn illustere IndyCar-carrière als eerste over finish. De Australiër was na de race door het dolle heen. ''Daar eindigt de reeks, wat fantastisch is. Ik ben zo blij voor het team. Het is een gek jaar voor de (nummer red.) 9. De PNC Bank nummer 9 is terug bij de winnaars. Het voelt gewoon zo goed!'' Het evenaren van het aantal overwinningen van Andretti in de IndyCar is voor Dixon een speciaal moment. Hij geniet ervan om de oude garde op de circuits te zien. ''Ik ben dankbaar dat we A.J. (Foyt red.) en hem (Mario Andretti red.) in de pits hebben. We mogen ze zien, we mogen met ze praten; het is geweldig. Het is groots man, ik voel me zo gelukkig om onderdeel uit te maken van deze groep.'' 

VeeKay

Rinus van Kalmthout reed een vrij onzichtbare race. VeeKay had het wel nog even aan de stok met Romain Grosjean. Na een aantal pogingen kwam de Nederlander er mooi voorbij. Verder kon de Nederlander geen potten breken en eindigde hij als dertiende. 

Het Amerikaanse racecircus keert dit weekend alweer terug. Dan racen ze op Iowa Speedway voor de HY-Veedeals.com 250. Deze nog geen 1.5 kilometer lange speedway staat bekend als 's werelds snelste korte baan. Eens zien of Van Kalmthout dit weekend kan revancheren. 

Lees ook: Max Verstappen vergelijkt F1-fans met voetbalsupporters: Het is een schande

Lees ook: Ferrari: Gat naar Red Bull is volledig gedicht

Lees ook: Max Verstappen: Track limits discussie één grote grap

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden