Dixon wint knotsgekke wedstrijd in Nashville, Veekay zeer onfortuinlijk

Rinus Veekay Nashville

Scott Dixon heeft een bizarre Music City Grand Prix in Nashville gewonnen. De Nieuw-Zeelander maakte zes pitstops, had schade aan zijn vloer en diffuser, lag vijftiende, maar door wat geluk kwam hij aan de leiding van de race te liggen en die stond hij niet meer af. Rinus van Kalmthout was op weg naar een goed resultaat, maar had veel pech en kwam uiteindelijk als twaalfde over de streep.

Door een gigantische onweersbui begon de race een uur later dan gepland, maar toen de wedstrijd eenmaal onderweg was, was het vuurwerk op het circuit, net zoals vorig jaar. Na een relatief rustige openingsfase barstte de chaos in ronde 26 los. Patricio O'Ward raakte Will Power en dat zorgde voor een kettingbotsing en daar was de latere winnaar Scott Dixon ook bij betrokken. Hij kreeg een tik van achteren en dat beschadigde zijn vloer en diffuser. Hij zocht de pits op en zijn team voerde wat noodreparaties uit en zo kon de Nieuw-Zeelander zijn weg vervolgen. 

In ronde 50 zocht Dixon voor de laatste keer de pits op en werd zijn auto volgetankt. Hij bleef, cruciaal genoeg, in de leidende ronde. Een ronde later ging Graham Rahal de muur in. Rinus van Kalmthout zag dat te laat (er waren immers ook nog geen gele vlaggen, red.) en hij tikte de auto van Rahal aan en dat leidde tot de volgende caution. Vrijwel het hele veld dook naar binnen en zo erfde Dixon de leiding. En ondanks een chaotisch slot met een zeer harde klapper van Jimmie Johnson en een code rood behield de ervaren rot de leiding en schreef de Chip Ganassi-coureur de wedstrijd op zijn naam. 

Rinus Veekay Nashville 2
Rinus Veekay PR

Foto: Rinus Veekay PR

Rahal

Rinus van Kalmthout kwam als twaalfde over de finish en baalt, want met een beetje geluk had hij de wedstrijd gewonnen. "Halverwege de race reed ik voor Scott Dixon en hij heeft gewonnen. Dat had ik kunnen zijn, maar ik had vandaag het geluk gewoon niet. Door het incident met Rahal verloor ik een ronde en maakte ik geen kans meer op een podiumplek", aldus de Nederlander.

Lees ook: Toto Wolff: We moeten voorzichtig blijven

Lees ook: Alexander Albon tekent meerjarig contract bij Williams

Lees ook: Victor Muller en Denis Donkervoort te gast in F1 aan Tafel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden