Drama alom tijdens de laatste Formule 3 sprintrace

door Olav Veenhof
colapinto f3

Franco Colapinto wint de laatste Formule 3 sprintrace van het seizoen. De negentienjarige Argentijn vertrok vanaf pole position en gaf de eerste plek niet meer uit handen. Oliver Bearman en Caio Collet maken het podium compleet.

Voorafgaand aan het weekend konden er maar liefst zes coureurs er vandoor gaan met de titel, echter leken Victor Martins en Isack Hadjar de enige echte kanshebbers voor de titel. Kampioenschapsleider Victor Martins zag gisteren tijdens de kwalificatie dat zijn grootste concurrent Isack Hadjar zijn auto in de muur reed, de titel leek de kant van Martins op te vallen.

Start

Franco Colapinto die vanaf pole position vertrok, kende een goede start. De Argentijn wist de vanaf de tweede plek startende Caio Collet achter zich te houden. Iets daarachter komt Victor Martins in aanraking met Arthur Leclerc, de Fransman van MP-Motorsport raakt het achterwiel van de auto van Leclerc. Martins glijdt de grindbak in, maar kan zijn race wel vervolgen.

Drama voor Hadjar

Na een lange safety car, veroorzaakt door Zak O'Sullivan, volgde een chaotische herstart. Caio Collet probeert Colapinto voorbij te gaan, maar de Van Amersfoort-coureur verdedigde hard en behield zijn positie. In dezelfde ronde halverwege de race, raakt de voorvleugel van Isack Hadjar heel licht de  MP-Motorsport auto van Kush Mani aan waardoor de jonge Fransman naar binnen moet. Hiermee ziet hij de kans om in te lopen op Victor Martins in rook opgaan. Martins kende een indrukwekkende inhaalrace en finisht uiteindelijk als tiende.

Spekkoper

Twee rondes voor het einde van de race probeert Oliver Bearman zijn landgenoot Jonny Edgar in te halen. De Britse nummer drie in het kampioenschap profiteert van een dubbele slipstream en gaat in één bocht Edgar en Caio Collet voorbij. De jonge Brit profiteert van de fouten van zijn concurrenten en loopt acht punten in op Victor Martins die zijn voorsprong in het kampioenschap kleiner ziet worden. Met nog één race te gaan heeft Victor Martins 127 punten, gevolgd door de Franse rookie Isack Hadjar met 121 punten. De grote winnaar van vandaag Oliver Bearman heeft met 114 punten een achterstand van 13 punten op leider in het kampioenschap Martins.

 

Lees ook: Verstappen: Goede kans op een overwinning

Lees ook: Bijzonderheden in de geschiedenis van Monza

Lees ook: Nyck de Vries: Ik hoor in de Formule 1

door Olav Veenhof

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden