Nyck de Vries: Ik hoor in de Formule 1

Nyck De Vries Williams F1

Nyck de Vries heeft na zijn training voor het team van Aston Martin aangegeven dat hij er van overtuigd is dat hij een plek op de Formule 1 grid verdient. Dat laat de Fries in gesprek met De Telegraaf weten.

"Ik pas hier, ik zou er goed tussen kunnen rijden", aldus de voormalig Formule 2 en Formule E kampioen. "Het zal in de nabije toekomst duidelijk worden. Naast de Formule 1 heb ik in andere klasses (waaronder het WEC) een goede reputatie opgebouwd, dus bang voor mijn toekomst ben ik niet."

Nog een training

De kans is levensgroot dat we De Vries nog een keer in actie zien voor Mercedes tijdens een vrijdagtraining, maar wordt daarnaast veelvuldig gelinkt met Alpine en Williams voor een zitje in 2023. "Ik ben uiteraard in gesprek, maar dat doe ik helemaal alleen. Ik ben zonder manager. Wel heb ik adviserende mensen om me heen, waar ik dankbaar voor ben. Ook Mercedes ben ik dankbaar voor alle kansen die zij me bieden."

Niet tevreden

Na de vrijdagtraining was de 27-jarige De Vries niet tevreden. "In het begin heb ik kostbare data opgehaald voor het team, maar daarna was ik vrij om te pushen. De auto was heel lastig te besturen, waardoor ik niet helemaal eruit kon krijgen wat ik wilde." In de training kwam De Vries niet verder dan een negentiende plek.

Lees ook: Genoeg opties Red Bull zonder samenwerking Porsche

Lees ook: Ongelukkig weekend voor Yuki Tsunoda

Lees ook: Vettel benadrukt: Stoppen was eigen keuze

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen