"Drive and survive", de vijf titels van Juan Manuel Fangio

door Olav Veenhof
Premium update
Fangio 1955 Zandvoort
Premium update

Deze zomer wordt Fernando Alonso 43 jaar. De Spanjaard rijdt enorm sterk, toch lijkt zijn kans op een derde wereldtitel klein. Als hij alsnog dit seizoen een derde wereldtitel pakt, is hij nog steeds niet de oudste wereldkampioen ooit. Op 46-jarige leeftijd werd Juan Manuel Fangio uit Balcare voor de vijfde keer wereldkampioen. Het verhaal van de Argentijn die als veteraan tegen de dood reed.

Tijdens het allereerste F1-seizoen ooit wordt Fangio in het algemeen kampioenschap tweede. Een jaar later zou het beter gaan. Zijn eerste kampioenschap kwam in 1951 met Alfa Romeo. Ondanks dat hij niet zoveel races won als zijn concurrenten, toonde Fangio opmerkelijke consistentie door op het podium te eindigen in alle zes races waaraan hij dat seizoen deelnam. Deze consistentie, samen met een overwinning in de Grand Prix van Spanje, verzekerde hem van het kampioenschap.

Dit is een premium update van Grand Prix Radio. Door je te abonneren op deze updates via onze apps steun je de constante ontwikkeling van Grand Prix Radio en krijg je toegang tot nog meer unieke verhalen, video’s en foto’s over de autosport. De premium updates van Grand Prix Radio kun je lezen in de Grand Prix Radio apps.

door Olav Veenhof

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden