Ecclestone en FIA hielpen Ferrari: 'We wilden dat Maranello won'

Ecc_Arr

Bernie Ecclestone zit nooit verlegen om een smeuïge quote. De oud-Formule 1-baas laat dit weekend van zich horen in La Repubblica.

In die Italiaanse krant zegt Ecclestone dat hij vermoedt dat Ferrari afgelopen winter hulp heeft gehad bij het verbeteren van de motor. Wie die hulp heeft geboden kan de vandaag 87 jaar geworden Engelsman niet hard maken, maar hij denkt dat Mercedes hiervoor verantwoordelijk was: “Mercedes had een goede reden. Een wereldtitel veroveren op Sauber is één ding, maar een kampioenschap winnen ten koste van Ferrari is heel wat anders.”

Ecclestone wijst op de goede verhoudingen tussen Mercedes en Ferrari: “Ik weet het niet zeker, ik zeg misschien. Maar het is zeker dat gezien de vriendschappelijke verhouding tussen beide teams, het voor Stuttgart [Mercedes] het beste was dat niet Red Bull, maar Ferrari de grootste concurrent zou zijn.”

Overigens geeft Ecclestone in het interview toe dat Ferrari wel vaker een steuntje in de rug kreeg en dan niet alleen financieel: “Teams zijn belangrijk voor de Formule 1, maar Ferrari is het allerbelangrijkste. Daarom hebben we er in de loop der jaren veel aan gedaan om Maranello te laten winnen.”

Ecclestone gaat niet gedetailleerd in op hoe de Scuderia werd geholpen, maar hij geeft wel toe dat FIA-president Max Mosley daar een rol in speelde: “We deden het eigenlijk altijd via de technische reglementen. We wilden allemaal dat Ferrari won. Een kampioenschap van Ferrari is namelijk veel meer waard dan een titel van een ander team.”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden