Bernie Ecclestone: Toto Wolff snel klaar met Lewis Hamilton

1920x1080-Bernie-Ecclestone

Bernie Ecclestone heeft in een interview met de Daily Mail aangegeven dat hij verwacht dat Toto Wolff snel klaar is met Lewis Hamilton bij Mercedes en dat zijn contract niet volledig uitgediend wordt. 

Hamilton doet volgens Ecclestone niet meer zijn best. "Ik kan me niet voorstellen dat hij echt zijn best doet, dat kan Toto Wolff snel irriteren. Lewis kan zomaar zeggen geef me maar twintig miljoen en dan stap ik op. Dan kan Toto Wolff die andere twintig (Hamilton verdient 40 miljoen per jaar) houden en dan een nieuwe coureurskeuze maken."

Uiterlijk

Ecclestone, nooit verlegen voor een uitgesproken mening, haalt ook uit naar de manier waarop de zevenvoudig wereldkampioen zich presenteert. "Ik heb geen idee waarom hij zich steeds in die gekke kleren laat zien. Is het omdat hij een deal heeft? Wil hij graag gezien worden? Ik denk dat laatste."

auto hamilton bahrein

Aanstellerij

Over de actie van Lewis Hamilton bij het uitstappen in Azerbeidzjan heeft Ecclestone ook een uitgesproken mening. "Het is totale onzin hoe hij uitstapte. Dat is pure aanstellerij. Als iemand bij Mercedes er last van moet hebben is het Russell, die is veel langer. Hamilton lijkt een beetje op Nigel Mansell qua toneel. Die deed bij het uitstappen alsof zijn been gebroken was, om minuten later van zijn andere been last te hebben."

Russell goed

Over de teamgenoot van Hamilton bij Mercedes, George Russell is Ecclestone wel tevreden. "Ik had eerlijk gezegd niet gedacht dat George het zo goed zou doen. Hij heeft uitstekend werk laten zien. Of is het ook een vertekend beeld door het niet presteren van Hamilton. Ik denk een beetje van beide."

Lees ook: Sergio Pérez: Porpoising wordt vanzelf opgelost

Lees ook: Nieuw motorenreglement voor 2026 in juli bekend

Lees ook: Sir Jackie Stewart: Lewis Hamilton moet stoppen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden