Eerste Formule 2 testdag: Daruvala snelste, Verschoor in achterhoede

3639737

De Formule 2 heeft het seizoen in Bahrein afgetrapt met de eerste testdagen. Jehan Daruvala klokte de snelste tijd voor Calan Williams en Dennis Hauger.

Daruvala noteerde een 1.42.074 en zette zo de snelste tijd neer. De Red Bull-junior wist met zijn PREMA-wagen een halve seconde sneller rond te gaan op het circuit in Sakhir, Bahrein, dan de jonge Australiër Calan Williams. Dennis Hauger, die net als Daruvala Red Bull-junior is, noteerde de derde plaats. 

Verschoor

Richard Verschoor is komend seizoen de enige Nederlander die in de Formule 2 gaat racen nu Bent Viscaal geen stoel wist te bemachtigen. Verschoor kwam echter niet in de toplijsten voor. De kersverse Trident-coureur kwam in de ochtendsessie niet verder dan plek achttien, in de middag was de twintigste plek behaald. De 22-jarige coureur had last van technische problemen waardoor er geen toptijd in zat.

02-Richard-Verschoor-MP-Motorsport-C-Formula-Motorsport-Limited

Nederlandse teams

Dit jaar is naast MP Motorsport ook Van Amersfoort Racing als Nederlands team op de grid te vinden. Felipe Drugovich zette namens MP Motorsport de zesde plek neer, teamgenoot Clement Novolak kwam niet verder dan de negentiende positie. Het Van Amersfoort duo Jake Hughes en Amaury Cordeel noteerden de veertiende en 21e tijd. 

Donderdag en vrijdag testen de teams nog twee dagen op Sakhir, waarna in het openingsweekend van de Formule 1 van 18 tot en met 20 maart ook het Formule 2 seizoen van start gaat.

Lees verder: Vrouwelijke coureur mikt op Olympische Winterspelen met bobslee

Lees verder: Andretti reageert verrast op weerstand F1 teams

Lees verder: Nikita Mazepin in zwaar weer: wellicht geen deelname in Verenigd Koninkrijk

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden