Eerste indruk Grand Prix van Miami

05 apr 2022 door Jacobine van den Berg
alonso sprint imola

Volgende maand zal de eerste Grand Prix van Miami verreden worden. De organisatie van de Grand Prix deelt op sociale media een eerste glimp van wat de racefans kunnen verwachten van het aanstaande spektakel.

De bekende Amerikaanse strandplaats maakt zich op voor het eerste Formule 1-evenement in de stad. Onlangs werd de derde Amerikaanse aangekondigd. Vanaf 2023 zal de race in Las Vegas op de kalender prijken. Daarmee zullen er in de toekomst totaal drie Grands Prix plaatsvinden op Amerikaanse bodem. De race op het Circuit of the Americas in Austin staat namelijk ook nog op het programma. De keuzes zijn geheel volgens de wensen van de eigenaren van de Formule 1. Die willen voornamelijk de sport in de Verenigde Staten populairder maken.

RBR Miami

Miami International Autodrome

In het weekend van 6 mei zal het Formule 1-circus afreizen naar het Miami International Autodrome. Voorafgaand aan het raceweekend heeft de organisatie een video online gezet voor een eerste indruk. De Grand Prix zal volgens de video een hoop exclusieve clubs huisvesten. Het nieuwe stratencircuit is 5,41 kilometer lang en loopt rondom het Hard Rock Stadium. De lay-out heeft een combinatie van snelle, vloeiende bochten en strakke chicanes met een lang recht stuk om inhaalacties te bevorderen.

Bekijk hieronder de video:

 

Lees ook: F1 aan Tafel: "Hamilton gaat stoppen"

Lees ook: Nieuwe carriére Valentino Rossi van start

Lees ook: DTM-debuut voor Sebastien Loeb

 

05 apr 2022 door Jacobine van den Berg

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen