Elliot wint door diskwalificatie Hamlin en Busch

Chase Elliot - rijdend - Pocono 2022 - NASCAR - Getty Images by Tim Nwachukwu

Chase Elliot heeft de 26e race van het NASCAR seizoen 2022 gewonnen. Elliot kwam echter niet als eerste over de streep. Voor Grand Prix Radio blikt Rick Winkelman terug op dit bizarre voorval in de NASCAR.

Het afgelopen weekend raceten de stockcars van de NASCAR op Pocono Raceway. ''Dat is een oval maar slechts met drie bochten, jazeker dat kan, alles kan in NASCAR. Het is als het ware een soort driehoek waar de coureurs rijden. Het is een snelle, moeilijke baan en daardoor een hele grote overwinning als je die op je naam kan schrijven. Dat leek Denny Hamlin te hebben gedaan'', zegt Winkelman. 

Diskwalificatie

Hamlin voelt zich erg goed op het markante baantje. ''Hamlin won en deed dat voor de zevende keer. Zijn teamgenoot Kyle Busch werd tweede. Zij rijden beide voor Joe Gibbs Racing, het A-team van Toyota, zeg maar het fabrieksteam van Toyota. '' Het bleek achteraf toch anders uit te pakken. ''Het leek een mooie overwinning voor het merk totdat bekend werd dat zowel de auto van Denny Hamlin als Kyle Busch gediskwalificeerd werd doordat er iets niets klopte aan de voorkant van de auto'', vertelt Rick Winkelman.

Wrap

Winkelman legt tevens uit hoe de NASCAR erachter is gekomen. ''Het viel NASCAR pas op tijdens de keuring na afloop van de race. De auto's worden gewrapt om zo de sponsornamen en zo goed op te krijgen. Bij de nakeuring wordt zo'n wrap losgemaakt. Toen ze dat deden ondenkte NASCAR iets onder de wrap dat volgens de regelementen niet klopt. Wat dat exact is is nog niet duidelijk, maar het was serieus. Dat betekent dat Denny Hamlin en Kyle Busch uit de uitslag werden gehaald en dat de overwinning ging naar Chase Elliot.''

Nederlanders in actie

Het zal volgens Winkelman hier niet bij blijven. ''Dit verhaal gaat zeker nog een staartje krijgen. Volgende week rijdt NASCAR op Indianapolis Road Course, oftewel het stratencircuit van Indianapolis. Dat doen ze in hetzelfde weekend als dat de IndyCar doen. Bij de IndyCars komt dan uiteraard Rinus VeeKay in actie, bij de NASCAR komt dan Loris Hezemans weer in actie.'' Genoeg om naar uit te kijken dus! 

Foto: Tim Nwachukwu/Getty Images

Lees ook: O'Ward wint na harde crash Newgarden, Veekay eindigt P19

Lees ook: George Russell over Toto Wolff op de boordradio: De emoties liepen hoog op 

Lees ook: Marko maakt zich zorgen over Hongarije

 

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden