Marko maakt zich zorgen over Hongarije

Max Frankrijk 2022

Helmut Marko heeft geen al te hoge verwachtingen voor de Grand Prix van Hongarije. Hij verwacht dat Ferrari met de superieure bochtensnelheid gaat domineren. 

Ondanks dat Ferrari weer een overwinning weggooide en haast cadeau gaf aan Red Bull, maakt Marko zich zorgen. En dat is niet zonder reden, want de F1-75 is het hele seizoen al een klasse apart in de bochten, maar geeft nu ook weinig tijd weg op de rechte stukken. Komend weekend is de Formule 1 te gast op de Hungaroring, een circuit met weinig rechte stukken en veel langzame en medium-speed bochten. Koren op de molen voor Ferrari dus. En dus vreest Marko dat Ferrari gaat wegrijden bij Red Bull op zondag. 

"De tijd die Sainz reed in Q2 afgelopen weekend was buitenaards. Ongehoord snel. We waren bijna een seconde te langzaam. Dat geeft ons stof tot nadenken, zeker als ze dit vaker gaan laten zien", vertelt Marko aan Auto, Motor und Sport.

Finish GP Frankrijk 2022

Dominantie

Ook Verstappen denkt dat Ferrari dominant gaat zijn in Hongarije. "Ze zullen ons om de oren gaan rijden", verwacht de regerend wereldkampioen. Mattia Binotto hoopt dat Verstappen gelijk heeft. "Het doel is winnen met een snoeiharde 1-2", aldus de Ferrari-teambaas. 

Lees ook: Alexander Albon niet tevreden met P13

Lees ook: George Russell: Twee podiums voor Mercedes is geweldig

Lees ook: Olav Mol: Ferrari heeft geen fout gemaakt met Sainz

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden