Enzo Fittipaldi na horrorcrash terug in Formule 2

Header liveblog 1 Bahrein

Enzo Fittipaldi heeft zijn eerste meters gereden sinds zijn ongeluk in Jeddah. In die crash, waar hij tegen de stilstaande Théo Pourchaire botste, brak de Braziliaan zijn hiel. 

Ondanks dat Fittipaldi 87 dagen geleden voor het laatst in een racewagen zat, was hij direct snel. "De eerste vijf of zes rondes waren gelijk competitief", zegt de kleinzoon van de F1-kampioen van 1972 en 1974 op de Formule 2-website. Het aankomende Formule 2 seizoen, dat start op 18 maart in Bahrein, wordt het eerste complete F2 kampioenschap waar Fittipaldi aan meedoet. "Ik denk dat we ons moeten richten op P8 tot P12 in de kwalificatie. Natuurlijk wil je in de top 10 zitten in de race voor de reversed grid, en dat wordt ons doel ieder weekend.

Verschoor tweede in ochtendsessie

Richard Verschoor was tweede in de ochtendsessie van de tweede Formule 2-testdag. De Nederlander, die vorige week aankondigde het nieuwe seizoen uit te komen voor het Trident team, was vijf tienden langzamer dan Red Bull-junior Juri Vips. Simracer Cem Bolukbasi klokte de derde tijd, vlak voor Enzo Fittipaldi. Regerend Formule 3-kampioen Dennis Hauger zette de tiende tijd neer. 

 

Lees ook: Mclaren: "Porpoising na vijf races geen probleem meer"

Lees ook: Fernando Alonso lanceert eigen managementbureau

Lees ook: Formule 1 verscheurt contract met Rusland

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen