McLaren: Porpoising na vijf races geen probleem meer

door Patrick Wuite
3639737

James Key, de technisch directeur van het team van McLaren, verwacht dat porpoising, het probleem waar vrijwel alle teams momenteel last van hebben, na vijf races geen probleem meer is. 

Het zag er wat gek uit tijdens de eerste testweek. Het gros van de auto's stuiterde veel op de rechte stukken en dat wordt veroorzaakt door het grondeffect, wat dit jaar is teruggekeerd in de Formule 1. Als de auto's de grond raken, gaat de neerwaartse druk verloren en komt de auto weer omhoog en zo gaat dat de hele tijd door op de rechte stukken. De meeste teams werden hierdoor verrast en dat kan dus betekenen dat het een tijdje gaat duren voordat de teams met een oplossing komen, maar James Key verwacht dat porpoising al snel verdwenen is.

"Een race of vijf a zes en we zijn hiervan af", voorspelt Key. "Dit is iets nieuws voor ons, maar ik weet zeker dat iedereen dit fenomeen snel gaat begrijpen. Je kan dit oplossen door je aerodynamica verder te optimaliseren en je afstelling iets te veranderen", liet Key weten in Barcelona tijdens de wintertest.

MCL36 in actie

Probleem voor McLaren?

Het leek er tijdens de eerste testweek op dat McLaren één van de teams is die er weinig last van heeft en dat is volgens Key een juiste constatering. "We hebben het inderdaad gehad, maar de coureurs ondervonden daar weinig hinder van. Het leidt dus niet echt tot kopzorgen bij ons", aldus de technisch directeur van McLaren.

Lees ook: Russell heeft oplossing voor porpoising

Lees ook: Voordeel teams die porpoising onder controle krijgen

Lees ook: Carlos Sainz: harder pushen op nieuwe banden

door Patrick Wuite

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden