Formule 1 verscheurt contract met Rusland

door Patrick Wuite
alonso sprint imola

De Formule 1 gaat niet meer naar Rusland, het contract met het land om een race te organiseren is verscheurd. Zo laat de sport weten in een statement. Opmerkelijk gezien het feit dat de Formule 1 vorig jaar een deal sloot met een circuit net buiten Sint-Petersburg. 

Als gevolg van de oorlog in Oekraïne besloot de Formule 1 de race op het Sochi Autodrom, die in het weekend van 23 tot 25 september op de kalender stond, te annuleren. De promotor had nog hoop dat de wedstrijd nog door kon gaan, als het weer wat rustiger zou worden in de regio, maar die hoop is nu vervlogen, nu de Formule 1 bekend heeft gemaakt niet meer terug te keren naar Rusland.

Igora Drive

De Formule 1 zou volgend jaar naar een circuit net buiten Sint-Petersburg, het Igora Drive-circuit, wat in 2019 werd opgeleverd, gaan, maar daar wordt nu een stokje voor gestoken. "We kunnen bevestigen dat het contract met de promotor van de Russische grand prix is verscheurd, wat betekent dat we in de toekomst niet meer naar Rusland gaan", staat in het statement.

Sochi Autodrom 2

Vervanger

Of de Formule 1 nu op zoek gaat naar een ander circuit om de vacante positie op de kalender in te vullen, is nog niet bekend. Portugal, Turkije en Qatar staan naar verluidt open om die positie in te vullen.

Lees ook: Uralkali dreigde in 2021 met vertrek bij Haas

Lees ook: Ecclestone staat achter besluit Russische coureurs

Lees ook: Nikita Mazepin in zwaar weer: wellicht geen deelname in VK

door Patrick Wuite

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden