Ecclestone staat achter besluit Russische coureurs toe te laten

door Gijs Leuvenink
Header liveblog 1 Bahrein

Voormalig Formule 1-baas Bernie Ecclestone staat achter het besluit dat Russische coureurs aan de start mogen verschijnen komend seizoen. Dat liet de 91-jarige Brit weten aan persbureau PA.

"Het is absoluut de juiste beslissing van de FIA om Russiche coureurs deel te laten nemen aan de races", zei Ecclestone. "De wereld is het erg eens over alles rond het conflict tussen Rusland en Oekraïne. Ik denk echter dat niemand echt nagedacht heeft over hoe het zit. Niemand kan echt de vinger erop leggen waar het nou echt om gaat."

Russische coureurs

Ecclestone meldde dat de Russische coureurs volgens hem geen blaam treffen. "Er is een Russische coureur, maar wat heeft hij te doen met het feit dat Rusland oorlog aan het voeren is. Ik zie geen relatie tussen zijn nationaliteit en dit conflict. Hij is geen onderdeel van de oorlog en zijn dat ook niet geweest. Het is gewoon zo dat hij de Russische nationaliteit heeft, dat heeft niks met de oorlog te maken."

images_Formule1_nieuws_Bernie-Ecclestone

Niet naar Sochi

Bernie Ecclestone vervolgde zijn verhaal dat de race in Rusland wat hem betreft door had kunnen gaan. "De Formula One Group heeft besloten de race te cancellen, maar of dat de juiste beslissing is? Er is geen oorlog in Rusland. De FIA is gezwicht voor de druk van de Formula One Group. Als niemand geroepen had dat er een streep doorheen moest, dan weet ik zeker dat de FIA gewoon naar Rusland gegaan was."

Poetin

Ecclestone gaf ook aan dat hij zich kan indenken wat de Russische president Vladimir Poetin van het niet doorgaan van de race in Rusland vindt. "Poetin is vast niet blij dat er niet geracet gaat worden, maar hij heeft wel andere dingen aan zijn hoofd. De hele wereld bestempelt hem nu als een crimineel, ik denk niet dat hij zich nu heel druk maakt over een Formule 1 race."

Lees verder: Vrouwelijke coureur mikt op Olympische Winterspelen met bobslee

Lees verder: Andretti reageert verrast op weerstand F1 teams

Lees verder: Nikita Mazepin in zwaar weer: wellicht geen deelname in Verenigd Koninkrijk

door Gijs Leuvenink

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden