Uralkali dreigde in 2021 met vertrek bij Haas

door Patrick Wuite
3639737

Dmitry Mazepin, de mede-eigenaar van het Russische chemicaliën bedrijf Uralkali, dreigde in 2021 te vertrekken bij Haas als het Amerikaanse team de chassis van Mick Schumacher en Nikita Mazepin niet zou omwisselen. Zo is te zien in het vierde seizoen van de populaire Netflix-serie Drive to Survive, die op 11 maart in première gaat.

Vorig jaar maakte Nikita Mazepin zijn debuut in de Formule 1 bij het team van Haas als teamgenoot van Mick Schumacher, die ook debuteerde in de koningsklasse. Vanaf race 1 was de zoon van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher de Rus steevast te snel af, tot onvrede van Dmitry Mazepin, die vermoedde dat de auto's niet gelijk waren.

Günther Steiner ontkende die geluiden. "Het zijn zeker dezelfde auto's en we roteren continu met de chassis." Maar kamp Mazepin was niet overtuigd daarvan en dreigden met een vertrek. Die dreigementen leken te helpen: In de tweede seizoenshelft kreeg Mazepin een ander lichter chassis. 

Haas 2022

2022

Wat er nu met Uralkali en Nikita Mazepin gaat gebeuren, is nog niet duidelijk. Door de Russische inval in Oekraïne haalde Haas Uralkali van de auto en is de toekomst van Mazepin bij het team onzeker. Mazepin kan bijvoorbeeld nu nog alleen deelnemen aan de Britse grand prix als hij onder een andere vlag gaat rijden, bijvoorbeeld de Monegaskische vlag. Anders is hij niet welkom op Silverstone.

Lees ook: Nikita Mazepin in zwaar weer: wellicht geen deelname in VK

Lees ook: Ecclestone staat achter besluit Russische coureur

Lees ook: FIA komt naar buiten met statement over Rusland

door Patrick Wuite

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden