Erik Weijers in F1 aan Tafel: De Vries doet weinig fout

door Tim Koenders
Nyck de Vries donderdag Miami 2023

Erik Weijers vindt dat Nyck de Vries het helemaal niet zo slecht doet in de Formule 1. Dat liet hij weten in F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Nyck de Vries rijdt dit jaar voor het eerst een seizoen in de Formule 1. Nadat hij een goede indruk achterliet in Monza vorig jaar wil het dit jaar niet zo lukken voor de Nederlander. Samen met Sargeant is hij de enige die nog geen punten wist te pakken. Ook tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië wist de AlphaTauri-coureur niet op te vallen. Nadat de Nederlander in Groot-Brittannië wederom niet aan de verwachtingen voldeed kreeg hij te horen dat hij het seizoen niet af mag maken bij AlphaTauri. Toen dit nieuws nog niet naar buiten was gebracht was hij al wel onderwerp van gesprek bij F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

AlphaTauri Jeddah vrijdag 2023

Logan Sargeant

“Laten we niet vergeten dat hij nog steeds in zijn eerste jaar zit. Hij zit niet in de beste auto en zijn teamgenoot is misschien op dit moment sneller. Aan de andere kant doet hij ook weinig dingen fout. Hij zorgt wel voor stabiliteit in het team.” Dat liet chief sporting officer bij CM.com Circuit Zandvoort en head of race operations Dutch Grand Prix Erik Weijers weten. “Kijk bijvoorbeeld eens naar Logan Sargeant bij Williams, zoveel beter doet hij het ook niet. De Amerikaan heeft ook nog geen punten gescoord. Daar hoor ik niemand over praten en voor mijn gevoel ziet wel iedereen Nyck het liefst uit die AlphaTauri verdwijnen. Ik hoop dat hij gewoon het seizoen afmaakt en ik denk dat het ook gaat gebeuren.”

Lees ook: F1 aan Tafel: Norris briljant, Max dominant

Lees ook: Oscar Piastri na mislopen podium: Doet pijn

Lees ook: Christian Horner: Elf zeges op rij erg speciaal

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden