Esteban Ocon: Alleen Hamilton deed het beter als teamgenoot van Alonso

door Patrick Wuite
Ocon Zandvoort zaterdag 2022

Esteban Ocon heeft het gevoel dat zijn prestaties niet op waarde worden geschat en dat terwijl de Fransman naar eigen zeggen goed bezig is. "Mensen vergeten het al snel, maar Alonso heeft op Hamilton en mij na elke teamgenoot verslagen", vertelt Ocon aan Motorsport.com.

Sinds 2021 vormen Alonso en Ocon een duo bij Alpine en daarbij gaat de meeste aandacht uit naar Fernando Alonso. De Spanjaard keerde terug naar zijn oude team met het doel om races te winnen, maar dat is hem niet gelukt. Maar zijn teamgenoot Esteban Ocon heeft wel een race gewonnen (Hongarije 2021, red.) en merkt dat hij door de buitenwereld niet op waarde wordt geschat. 

"Ik lees niet alles wat er over mij gezegd word, maar sommige mensen zijn mijn overwinning van vorig jaar vergeten en dat vind ik best wel opmerkelijk. In het kwalificatieduel staat het 9-7 voor Fernando, maar ik heb meer punten en vorig jaar eindigde het kwalificatieduel in 11-11. Als je naar Fernando's loopbaan kijkt, wist alleen Lewis hem te verslaan. De andere teamgenoten hebben het niet beter gedaan dan ik", stelt Ocon.

Esteban Ocon Fernando Alonso Alpine
Foto: Alpine Media Pool

"Ik vind dat ik het goed doe, maar ik vind het dan wel raar dat de buitenwereld er anders naar kijkt", besluit de Fransman. 

Lees ook: Robin Frijns en Michael Bleekemolen te gast in F1 aan Tafel

Lees ook: Sebastian Vettel: Schone brandstof te laat

Lees ook: Lewis Hamilton nog niet klaar met Formule 1

door Patrick Wuite

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen