Esteban Ocon: ''Incident met Pierre Gasly was volledig mijn fout''

Alpine Esteban Ocon 2024 Monaco

Na een sterke kwalificatie waar de Alpine-coureurs zich als tiende en elfde kwalificeerden voor de Grand Prix van Monaco, eindigde het raceweekend in een domper nadat de twee teamgenoten elkaar raakten in de eerste ronde van de race. Pierre Gasly finishte uiteindelijk als tiende, Esteban Ocon finishte niet.

De eerste ronde van de Grand Prix van Monaco verliep allesbehalve vlekkeloos voor het team van Alpine. De Alpine-teamgenoten raakten elkaar voor de tunnel op het circuit van Monaco nadat Ocon de aanval inzette op Gasly met een touche tot gevolg. Gasly reed tegen Ocon op, waardoor de auto van Ocon gelanceerd werd en hard de baan op stuiterde. Het incident betekende het einde van Ocon zijn race nadat bleek dat zijn A524 teveel schade had aan de versnellingsbak en ophanging.

Ocon bekent schuld

Ocon nam na de race direct de schuld op zich en bood zijn excuses aan aan het team. ''Het incident was mijn schuld, het gat waar ik voor ging was uiteindelijk gewoon te klein. Het was een harde lancering en ook een harde landing, maar ik heb wel eens erger meegemaakt. Het is echt heel jammer dat dit incident gebeurd is. We hebben geprobeerd om de boel te repareren zodat we mee konden doen met de herstart, maar er was helaas teveel schade'', vertelde Ocon na zijn uitvalbeurt aan F1.com. Ocon heeft uiteindelijk een tijdstraf van tien seconden gekregen voor het incident. Aangezien Ocon deze straf niet meer heeft kunnen inlossen door zijn DNF, krijgt de Fransman een gridstraf van vijf plaatsen voor de Grand Prix van Canada.

'Had niet mogen gebeuren'

Pierre Gasly scoorde zijn eerste punt van het seizoen door de Grand Prix van Monaco als tiende te finishen. De Fransman is opgelucht dat zijn race niet compleet in het water viel na het contact met zijn teamgenoot in de eerste ronde van de race. ''Ik ben wel blij en opgelucht voor het hele team, want we wisten dat er kansen lagen in Monaco. We wisten die kans aan te grijpen door het in de kwalificatie tot Q3 te schoppen. Het ging daarna alleen minder vreedzaam dan we gepland hadden'', vertelt Gasly teneergeslagen bij F1.com. ''Deze dingen horen niet te gebeuren, en al zeker niet tussen teamgenoten. Er waren duidelijke instructies vanuit het team over wat we moesten doen. Ik ben blij dat ik mijn race kon vervolgen en slechts wat schade aan mijn voorvleugel had. We gaan het er nog over hebben en ik weet zeker dat we een oplossing kunnen vinden om dit in de toekomst te voorkomen.''

Consequenties voor Ocon

Alpine-teambaas Bruno Famin was absoluut niet te spreken over het incident tussen de twee Alpine-coureurs. De teambaas noemt de aanval 'totaal misplaatst' en dreigde zelfs met sancties.''Dit soort incidenten willen we gewoon niet zien, er zullen nog wel consequenties komen. We hebben wel betere dingen te doen dan het managen van deze kinderachtige rivaliteit tussen coureurs.''

Lees ook: Mercedes-coureurs zijn het met elkaar eens: Meest saaie race ooit

Lees ook: Newgarden wint enerverende 108e editie Indy 500, Rinus VeeKay negende

Lees ook: Red Bull-coureurs ontevreden na lastig weekend in Monaco

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden