Esteban Ocon: Top 5 was haalbaar

10-saturday-monza

Esteban Ocon is in Australië op de zevende plaats geëindigd. Eén ronde voor het einde lag hij nog op de achtste plaats, maar door de late pitstop van Alexander Albon heeft Ocon op het eind nog een hogere positie weten te bemachtigen. De teamgenoot van de Fransman heeft geen punten weten te halen. 

Met de finish in de top tien heeft Ocon als enige voor zijn team punten binnengehaald in Melbourne. Alonso is door een strategische misser met de pitstops als laatste over de eindstreep gekomen. 

Ondanks deze puntenfinish is Ocon niet tevreden met zijn resultaat op de zondag, zo laat hij weten aan F1.com: "Ik ben niet zo blij als in de afgelopen races. Er was dit weekend veel meer mogelijk. Er was een hele trein aan auto's, waar ik achter zat. We hadden meer pace beschikbaar. Het is jammer, want ik denk dat de top 5 haalbaar was."

Volgende races

Ocon lijkt met het team al bezig met de data voor de volgende races: "Ik denk dat we genoeg kennis hebben opgedaan om mee verder te gaan." Ondanks de mindere prestatie in Albert Park ziet de auto er veelbelovend uit: "We zien er competitief en consistent uit, dus dat is goed. We willen de auto iedere keer op de limiet hebben. Ook willen we nieuwe dingen proberen, zoals we dit weekend hebben gedaan."

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van Australië: de race

Lees ook: Carlos Sainz: DNF door stuurprobleem en inschattingsfout

Lees ook: Charles Leclerc: Overwinning mogelijk door deze auto

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen