Esteban Ocon verontschuldigt zich aan Mick Schumacher

door Steffie van Hamersveld
Header liveblog 1 Bahrein

Esteban Ocon finisht de Grand Prix van Bahrein als zevende. De Fransman is blij met de performance van de Alpine-bolide. Wel verontschuldigt hij zich aan Mick Schumacher voor het incident in de eerste ronde, waarbij de Haas-coureur door Ocon werd aangetikt. Schumacher spinde en verloor hierdoor een aantal plekken.

Het team van Alpine heeft goede zaken gedaan in Bahrein. Beide coureurs zijn in de punten gefinisht en Ocon prijst zijn team. "De pace was fantastisch en we hadden ook een goede strategie", zegt de Fransman tegen F1.com. "Het enige dat ik anders had gewild, was het contact met Mick. Ik moet me aan hem verontschuldigen, het was mijn fout."

Perfecte pitstops

De bandendegradatie was volgens Ocon vrij extreem in Bahrein. Het was voor hem de eerste keer dat hij drie pitstops in één race maakte. "Voor het team komt dit ook niet vaak voor, maar we hebben het perfect uitgevoerd,"zegt de coureur van Alpine. Het volgen van andere auto's gaat volgens de Fransman  wel een stuk beter sinds de reglementswijzigingen.

Lees ook: Max Verstappen: Nul punten met een competitieve auto

Lees ook: Lando Norris: We hebben veel werk te doen

Lees ook: Alexander Albon: Beter dan verwacht

 

door Steffie van Hamersveld

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen