Esteban Ocon: We zijn vechters

door Zus Veldkamp
ocon vrijdag monaco

Esteban Ocon blijft geloven in het team van Alpine. Ondanks een slechte seizoensstart staat Ocon achter zijn team en gelooft erin dat het steeds beter zal gaan. Ocon haalde tijdens de Grand Prix van Monaco een podiumplek binnen, de eerste van het seizoen voor hem en Alpine. 

Esteban Ocon geeft het geloof in zijn team, Alpine, niet op. Na een slechte seizoensstart waar beide coureurs moeite hadden met het scoren van punten, lijkt het beter te gaan voor het team. Er worden weer volop punten gescoord en tijdens de Grand Prix van Monaco was zelfs een podiumplek voor Ocon haalbaar. Ocon noemt het team dan ook echte vechters. 

Harde woorden van Rossi

Alpine CEO Laurent Rossi liet zich na de Grand Prix van Miami nog hard uit over het team. Zo zouden ze te veel fouten maken en een slechte prestatie leveren. Toch is daar nu nog weinig van te merken. De afgelopen drie races heeft Alpine namelijk dubbele punten gescoord. Ocon is dan ook trots op hoe het team het heeft om weten te draaien. "We kunnen trots zijn op hoe het team weer terug is gekomen van een enorm lastige seizoensstart, iets wat niet in onze verwachtingen lag. Maar nu scoren we de afgelopen drie races dubbele punten en zelfs een podium, iets waar het team, op de baan en in de fabriek, hard aan gewerkt heeft."

Esteban Ocon podium Monaco 2023

"We zijn vechters"

Het team lijkt hard op weg naar boven te zijn, maar het seizoen is nog lang. Ocon beseft dan ook dat ze nog lang niet zijn waar ze horen te zijn. "We weten dat we nog niet het zelfde niveau halen als de teams voor ons. Dat is wel iets waar we hard aan werken. Ook willen we de ambiteuze doelen die we aan het begin van het seizoen gesteld hebben, halen", aldus Ocon tegenover F1.com. De Fransman zal dan ook blijven vechten voor de ambiteuze doelen. "We zijn vechters en geloven erin dat we onze rivalen kunnen blijven uitdagen. Elke race is een mogelijkheid om dat te kunnen doen."

Lees ook: Koning van de Race: Ferrari op podium? Ja natuurlijk

Lees ook: Race Gemist: F1-Spanje

Lees ook: Pierre Gasly: Consistentie belangrijk om doelen te bereiken

door Zus Veldkamp

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden