'Europees seizoen van 8 races zou tellen als een WK'

RossBrawn

Ross Brawn heeft gezegd dat een mogelijk Europees seizoen met slechts 8 races zal tellen als een wereldkampioenschap. Normaal gesproken moeten er minstens drie continenten aangedaan worden, maar door het coronavirus hoeft dat dit jaar niet.

Tegenover Autosport meldde Ross dat 'in theorie' 8 Europese races zouden tellen als een wereldkampioenschap. Het viel overigens niet mee om die 8 races voor elkaar te krijgen. ‘Een maand geleden leek het nog onmogelijk. Nu is er een prima kalender tot stand gekomen.

Momenteel staan er na de Italiaanse GP van 6 september geen races gepland. Tegen het einde van het jaar zou het wel mogelijk moeten zijn om nog in Bahrein en Abu-Dhabi te rijden. Mede door de constant veranderende omstandigheden is het niet eenvoudig om races ver van huis te plannen. ‘Hoewel het er in sommige landen steeds beter aan toegaat, zijn er ook landen die nu hun ergste periode meemaken. We gaan kijken hoe alles zich ontvouwt. Er zal genoeg komen om er een redelijk seizoen van te maken. Laten we nou niet te veel gaan speculeren.’

Brawn zei verder nog dat hij het een slecht idee zou vinden om het seizoen 2020 simpelweg te schrappen. Daardoor zou de Formule 1 juist in een nog slechtere situatie belanden. Prioriteit is nu om de ‘flyaway’ races te regelen, met een mogelijkheid om extra Europese races erbij te halen. Oftewel, opties en alternatieven. Voorlopig zullen eerstgenoemde het eerst bekeken worden.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden