F1 aan Tafel: 'Red Bull wint op Zandvoort'

Zandvoort kwalificatie 2021

De gasten van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio, verwachten dat Red Bull op Zandvoort opnieuw de lakens zal uitdelen. "Red Bull is er op gebrand om Zandvoort te winnen en ze zitten nu in zo'n positieve flow, dat hen dat ook gaat lukken." 

Olav Mol, commentator bij Grand Prix Radio, denkt ook dat de druk bij Verstappen, ten opzichte van vorig jaar, wat minder zal zijn. "Vorig seizoen moest er natuurlijk ook rekening worden gehouden met het grotere plaatje: kampioen worden. Het niet verspelen van punten was cruciaal en het gat tussen Hamilton en Verstappen was de hele race niet groter dan zo'n drie seconden. Toen was de marge minimaal en de druk torenhoog, maar dat vindt Verstappen lekker, zo lang hij vooraan rijdt!" Verstappen ligt nu 93 punten voor op zijn naaste concurrent en teammaat Sergio Pérez, dus de druk van punten scoren zal wat minder zijn.

Desondanks is radio-dj Jeroen van Inkel onder de indruk van de kalmte van Verstappen. "Tijdens zo'n thuisrace komt er zo veel op hem af, van sponsorverplichtingen tot hospitality en mensen die langskomen. Ik vind het bijzonder knap dat hij alsnog zijn gedachten zo goed kan focussen." 

Andere tijden

Tegenwoordig wordt Verstappen daar wel goed tegen beschermd, volgens Frans Verschuur, vaste kracht bij Grand Prix Radio. "In mijn tijd moest ik alle sponsoren een handje geven, want zij betaalden de bonnetjes. Red Bull zorgt er wel voor dat Verstappen dat niet hoeft te doen. Daardoor kan hij zich goed focussen op het weekend. Hij doet wat hij zelf wil, daar zorgt Red Bull wel voor." Al zal Verstappen wel blij zijn als de race begint, denkt Mol: "Dan gaat de helm dicht en kan Verstappen doen waarvoor hij komt. 'Lekker rustig', zal hij denken." 

F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio, verschijnt iedere maandagavond op je favoriete streamingplatform.

Grand Prix Radio zendt vrijdag, zaterdag en zondag tijdens de Grand Prix van Zandvoort live uit vanaf de boulevard in Zandvoort.

Je kunt langskomen, radio kijken, meepraten, voorspellen en prijzen winnen.

De radiostudio van Grand Prix Radio vind je op de boulevard bij het TinQ tankstation naast het circuit.

Lees ook: Grand Prix Radio tijdens Dutch GP live vanuit Zandvoort

Lees ook: Max Verstappen met 'klassieke' Verstappen-helm in Zandvoort

Lees ook: Red Bull tekent Rudy van Buren als simcoureur

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden