F1 lanceert virtuele Grand Prix-serie

F1-Esports-series

De Formule 1 heeft aangekondigd met een virtuele Grand Prix-serie te beginnen genaamd F1 Esports Virtual Grand Prix series. De bedoeling is dat enkele huidige F1-coureurs mee gaan doen. De serie is bedacht als alternatief voor fans die het nu zonder daadwerkelijke races moeten stellen vanwege de annulering van verschillende races als gevolg van het coronavirus.

Ieder weekend dat een race verreden had moeten worden, wordt nu ingevuld met een virtuele race op hetzelfde circuit. Dit weekend, op zondag 22 maart, zal dus de Grand Prix van Bahrein verreden worden in de game F1 2019. De bedoeling is dat deze reeks tot en met mei volgehouden wordt. Voor de race van Vietnam en Nederland worden alternatieven gezocht. Die circuits zijn immers niet beschikbaar in de game.

"We zijn erg verheugd om enige verlichting te brengen in de vorm van de F1 Esports Virtual GP in deze onzekere tijden," aldus Julian Tan, de eindverantwoordelijke van esports bij de Formule 1. "Zo hopen we fans te entertainen die nu de reguliere actie moeten missen. Met elk grote sportcompetitie in de wereld die nu niet georganiseerd kan worden, is het een goed moment om de voordelen van esports te benadrukken en de talenten die eraan deelnemen."

Het is de bedoeling dat deelnemers vanuit huis meedoen aan de race. De race wordt vervolgens gestreamd via het officiële Youtube-kanaal van de Formule 1, Twitch en Facebook. De gehele uitzending zal zo'n anderhalf uur duren, inclusief de kwalificatie. De race zelf duurt de helft van een daadwerkelijke race.

Om rekening te houden met het wisselende kwaliteitsniveau van de deelnemers, staan de instellingen van auto's vast, is schade nagenoeg uit en mogen virtuele hulpmiddelen gebruikt worden. Het spreekt voor zich dat de serie niet bedoeld is om punten te vergaren voor het officiële kampioenschap. Het is nog niet duidelijk wie van de huidige grid mee zal doen.

Om 21.00 uur begint de Bahrein Virtual Grand Prix, uitgezonden op YouTube, Facebook of Twitch.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen