F1 ontkent geruchten over opschuiven nieuw reglement

door Hidde Wissels
SI202012130276_news

De Formule 1 ontkent dat het overweegt het technisch reglement opnieuw een jaar op te schuiven naar 2023. De reden daarvan zou de nasleep zijn van de coronapandemie. 

Als reactie op het uitbreken van de coronacrisis in 2020 is er een alternatieve kalender georganiseerd met in totaal zeventien Grands Prix. Om kosten te besparen is besloten om het nieuwe technische reglement, waarin het grondeffect centraal staat, voor 2021 te verplaatsen naar 2022. Er doken geruchten op dat de Formule 1 overweegt om dit reglement nog een jaar op te schuiven, omdat de coronacrisis aanblijft houden. Dit wordt woensdag echter door de Formule 1 de kop ingedrukt, melden verschillende media waaronder Crash.net.

Een woordvoerder van de Formule 1 vertelt het volgende: ''Elke suggestie dat de nieuwe regels in 2022 worden uitgesteld, is onjuist en is niet besproken. De nieuwe regelgeving is bedoeld om de grid door elkaar te schudden en onze fans dichter bij het racen te brengen. Dit in combinatie met de nieuwe financiële regelgeving zal de Formule 1 een gezondere en sterker bedrijfsmodel voor de hele sport creëren.''

door Hidde Wissels

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen