Lando Norris: We hebben gedaan wat we moesten doen

Lando Norris GP Mexico 2022

Ten opzichte van zijn kwalificatie verloor Lando Norris één positie door als negende over de finish te komen bij de Grand Prix van Mexico. De Brit is vooral tevreden over het feit dat McLaren meer punten heeft gescoord dan de directe concurrent Alpine. 

Norris ging als achtste van start, waar hij direct enkele plekken verloor. Na een race van 71 ronden moest de Brit uiteindelijk één plek toegeven. Teamgenoot Daniel Ricciardo kwam als zevende over de finish waardoor het team van McLaren dichter bij de vierde plek komt van de constructeurstitel. 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door McLaren (@mclaren)

 

"Meer punten gescoord dan Alpine"

"Het was geen slechte race, maar ook niet de beste die we hebben gehad. Ik moest op tijd naar binnen voor nieuwe banden, namelijk de harde banden, om Tsunoda voor te zijn, maar dat bleken niet de beste banden te zijn voor deze race", meldde Norris tegenover F1.com. De Brit verloor veel tijd in vergelijking met Ricciardo, die op de soft-banden reed. Ten slotte bleek dat ook de betere strategie te zijn. Ondanks dat sprak Norris tevreden over het eindresultaat. "We hebben gedaan wat we moesten doen. We hebben beide punten binnengehaald en we hebben beter gescoord dan Alpine, wat het uiteindelijke doel was."

 

Lees ook: Daniel Ricciardo: Tijdstraf van 10 seconden meer dan genoeg

Lees ook: Aston Martin vertrekt verslagen uit Mexico

Lees ook: Pierre Gasly nadert schorsing

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden