FE: Vandoorne wint race, De Vries wordt 2de en pakt eerste podiumplek

EfUzz_HXkAULBNA

Gisterenavond werd de laatste Formule E-race van dit seizoen verreden op het stratencircuit van Berlijn Tempelhof. Het waren de Mercedessen die de boventoon voerden. Voormalig F1-coureur Stoffel Vandoorne won de race vanaf pole. De Nederlander Nyck de Vries moest er flink voor vechten, maar pakte na een heerlijke inhaalactie de tweede plek. 

Voor het team van Mercedes was donderdag een racedag die niet meer stuk kon. Vandoorne pakte zijn eerste poleposition ooit en wist ook de racewinst binnen te slepen. Rookie De Vries deed er op zijn beurt alles aan om die tweede plek te pakken en vast te houden. De dubbele podiumfinish leverde Mercedes uiteindelijk een derde plek in het constructeurskampioenschap op. Ook pakte Vandoorne met zijn racewinst de tweede plek in het kampioenschap.

Hoewel Mercedes donderdag met kop en schouders boven de rest van het veld uitstaken, was de race erg spannend. De Vries startte namelijk vanaf de vierde plek en moest Buemi en Rast nog voorbij zien te komen. Door middel van een goed uitgevoerde tactiek met behulp van de attack-modes en een geweldige inhaalactie pakte De Vries de tweede plek.

[gallery link="none" columns="1" size="full" td_select_gallery_slide="slide" ids="52535,52529,52517,52511,52523,52514,52526,52520"]

De Zwitser Buemi kwam als derde over de finish. Voor Robin Frijns was het een goede race met een zure nasmaak. Vlak voor het einde liep de Nederlander een lekke band op waardoor hij terugviel naar de laatste plek en de race uiteindelijk ook niet uit heeft kunnen rijden.

Scherven brengen geluk

Voor het team van Mercedes was het feest echter compleet. En terwijl De Vries ronddanste met zijn champagnefles, wat een echte champagnefontein opleverde, bleef het bij Vandoorne verdacht lang droog. De Belg stootte met zijn fles op de vloer om zo de champagne eruit te laten spuiten, maar op het moment dat de fles de vloer raakte, ging deze kapot. Ach, je weet wat ze zeggen hè Vandoorne? Scherven brengen geluk!

https://twitter.com/MercedesEQFE/status/1293974882213081092

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen