Felipe Massa: Veel druk op Vasseur

door Patrick Wuite
Ferrari Bahrein test 2022

Frédéric Vasseur staat gelijk onder hoge druk. Dat stelt oud-Ferrari-coureur Felipe Massa. "Je hebt geen tijd bij Ferrari, je moet gelijk leveren", stelt de Braziliaan. 

Frédéric Vasseur is de opvolger van de reeds opgestapte Mattia Binotto, die afgelopen winter na 27 jaar dienstverband de Ferrari-deur achter zich dicht trok. Vasseur is binnengehaald met één hele simpele opdracht: kampioen worden. En dat is bij Ferrari al weer een behoorlijke tijd geleden. De laatste constructeurstitel dateert uit 2008 en de laatste keer dat een Ferrari-coureur kampioen werd, was in 2007 met Kimi Räikkönen. En dus staat Vasseur gelijk onder hoogspanning, stelt Felipe Massa, die elf races won voor Ferrari tussen 2006 en 2008. 

"Iedereen is lovend over Vasseur. Hij heeft al veel gewonnen in de autosport en heeft een schat aan ervaring, maar Ferrari leiden is andere koek. Je krijgt geen tijd bij Ferrari, je moet gelijk leveren. Er zal dus veel druk op zijn schouders komen te liggen", vertelt Massa aan La Gazetta dello Sport

Vasseur Ferrari

Vergelijking met Todt

Vasseur is ook de eerste niet-Italiaanse teambaas bij Ferrari sinds Jean Todt, die aan het einde van 2007 afzwaaide. Hij boekte veel successen in zijn tijd. "Maar hij kreeg ook de tijd ervoor. Het duurde zeven jaar voordat hij succes had. Maar Vasseur durft beslissingen te nemen en dat is positief, want daar ontbreekt het nogal aan bij Ferrari", aldus de Braziliaan.

Lees ook: Max Verstappen: Willen blijven winnen

Lees ook: Valtteri Bottas: Willen meer punten dan vorig jaar

Lees ook: Jost Capito besliste zelf over vertrek bij Williams

door Patrick Wuite

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden