Valtteri Bottas: Willen meer punten dan vorig jaar

door Tim Koenders
Valtteri Bottas Hongarije

Valtteri Bottas wil na zijn goede debuutseizoen bij Alfa Romeo in zijn tweede jaar voor het team nog meer punten pakken. De Fin vindt dat meer punten scoren dan vorig jaar het doel moet zijn voor 2023.

Valtteri Bottas maakte in 2022 de overstap van Mercedes naar het team van Alfa Romeo. De Fin schoot uit de startblokken en opende het seizoen met een zesde plaats in Bahrein. Daar bleef het niet bij want in de acht races die volgden behaalde hij maar liefst 38 punten voor het kampioenschap. In de rest van de races behaalde de Fin slechts drie punten. Met een totaal van 49 punten in 2022 is het doel voor 2023 duidelijk.

Alfa Romeo C34

Verbetermogelijkheden

“Het is een interessant eerste seizoen geweest bij het team. We hebben echt wel vooruitgang geboekt maar we willen gewoon nog hoger eindigen.” Dat liet de Alfa Romeo-coureur weten op de website van het team. “Natuurlijk is er nog veel werk te doen en zijn er nog veel verbetermogelijkheden maar ik ben er zeker van dat we komend jaar beter kunnen scoren. Dat is in ieder geval het doel. Ik kan niet wachten om weer te racen.”

Lees ook: Max Verstappen: willen blijven winnen

Lees ook: Jost Capito besliste zelf over vertrek bij Williams

Lees ook: FIA-president Ben Sulayem stopt met directe betrokkenheid F1

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden