Fernando Alonso: Aston Martin team met meeste ambitie

door Tim Koenders
Fernando Alonso

Fernando Alonso vindt Aston Martin het team met de meeste ambitie in de Formule 1. De Spanjaard verlengde eerder deze week zijn contract bij het team.

Fernando Alonso maakte in 2023 de overstap naar het team van Aston Martin. Het bleek een hele goede stap voor de Spanjaard. Aston Martin had tijdens de winter enorme stappen gemaakt. Fernando Alonso kon, vooral tijdens de eerste races van het seizoen, strijden voor de plaatsen op het podium. Eerder deze week werd naar buiten gebracht dat Fernando Alonso zijn contract bij Aston Martin heeft verlengd. Ook de komende seizoenen zal de Spanjaard in de groene bolide rijden terwijl er bijvoorbeeld ook nog een stoeltje vrij is bij het team van Mercedes. Alonso vindt Aston Martin een logische keuze, het team heeft namelijk volgens hem veel ambities voor de toekomst.

Alonso auto japan

Foto: Aston Martin F1 Team

Ontwikkeling

“Er is geen ander team in de Formule 1 met de ambities en plannen voor de toekomst als Aston Martin. Twee jaar geleden was het team nog erg nieuw. Inmiddels werken er bijna twee keer zoveel mensen. Ze zaten in het oude gebouw van Jordan, tegenwoordig zitten ze in een moderne fabriek.” Dat liet de tweevoudig-wereldkampioen weten volgens Motorsport.com. "Vorig jaar hadden we een hele snelle auto, we moesten nog leren om deze ook te ontwikkelen. Dit jaar zijn we weer bezig met de ontwikkeling. Ik denk dat dit allemaal goede tekens zijn. Uiteindelijk moeten we races gaan winnen en vechten voor het kampioenschap, dat gaat de moeilijkste stap worden.

Lees ook: Formule 1 maakt kalender voor 2025 bekend

Lees ook: Esteban Ocon: "In Japan langzamer dan verwacht"

Lees ook: Toto Wolff over opvolger Hamilton: "Hij is zeker een sterke kanshebber"

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden