Toto Wolff over opvolger Hamilton: "Hij is zeker een sterke kanshebber"

door Shakyra van den Heuvel
Hamilton Mercedes Japan kwalificatie

Al wekenlang is er eigenlijk maar één vraag die mensen graag beantwoord willen zien binnen de F1. Deze vraag gaat over wie de opvolger van Hamilton zal gaan worden bij Mercedes. Er zijn al vele namen genoemd, maar volgens Toto Wolff is er nu één rijder wie de beste papieren zou hebben. 

Vooralsnog is er geen vervanger gevonden voor het stoeltje van Lewis Hamilton bij het team van Mercedes. Hamilton gaat een spectaculaire overstap maken naar het team van Ferrari. Aan het einde van dit seizoen zullen veel contracten aflopen waardoor de markt volledig open ligt. Namen zoals Carlos Sainz, Fernando Alonso en zelfs Max Verstappen worden regelmatig genoemd om dit felbegeerde stoeltje te vullen. De teambaas van Mercedes, Toto Wolff, noemt ook een andere naam. Hij zit vooral te denken aan Formule 2-coureur en Mercedes-junior Andrea Kimi Antonelli. "Hij is zeker een sterke kanshebber. Ik wil zien hoe zijn Formule 2-seizoen zich ontwikkelt. We wachten ook af wat er met andere coureurs in de Formule 1 gebeurt, maar ik twijfel niet aan de ruwe snelheid, het talent en het vermogen van Kimi. We zouden hem niet hebben gesteund vanaf het karten tot dit moment als we niet zouden geloven dat hij het potentieel heeft om in de Formule 1 te komen; en wel bij Mercedes", aldus Wolff tegenover het Chinese Xinhua

2025

Toto Wolff is niet van plan om een overhaaste beslissing te maken over het tweede stoeltje in zijn team. "Mijn gevoel op dit moment is dat ik die beslissing niet wil overhaasten, omdat Kimi onderdeel uitmaakt van de ideeën voor volgend jaar en zich in de sterkste positie bevindt. Daarom hoeven we een beslissing niet te overhaasten." Wolff is er wel van bewust dat steeds meer coureurs hun toekomst in de Formule 1 willen gaan veilig stellen en dus ook met andere teams gaan praten. De mogelijkheid dat de ideale opvolger van Hamilton naar een ander team gaat, is dan ook een risico voor Mercedes. "Ik begrijp en respecteer de beslissing dat ze het snel geregeld willen hebben, maar wij kunnen dat op dit moment niet bieden." We zullen dus nog even moeten wachten op de beslissing van Toto Wolff. In de tussentijd zal de geruchtenmolen blijven draaien. 

Lees ook: Regels 2026 worden aangepast na alarmerende bevindingen op simulator

Lees ook: James Vowles geeft update over auto Albon

Lees ook: F1-coureurs uiten kritiek op sprintrace China

door Shakyra van den Heuvel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden