James Vowles geeft update over auto Albon

door Shakyra van den Heuvel
Williams-bolide

Nadat het team van Williams al een lastig weekend heeft ervaren in Australië, ging het in Japan weer fout. Beide auto's hebben een zware crash gehad op Suzuka waardoor er weer werd gevreesd voor een fikse reparatie. James Vowles komt nu met een update. 

Tijdens de Grand Prix van Australië werd het bekend dat het team van Williams geen reservechassis heeft. Dit komt doordat ze geen voldoende budget hebben om een extra chassis te maken en deze vervolgens mee te nemen naar de circuits. Tijdens het raceweekend in Australië kon de auto van Albon niet meer gerepareerd worden, wat resulteerde in maar één auto op de grid. Ook in Suzuka zijn Sargeant en Albon hard gecrasht waardoor er opnieuw zorgen waren over of de auto gemaakt kon worden. Teambaas Vowles is duidelijk over de situatie van de auto van Albon. "Het chassis is beschadigd en zou op het circuit gerepareerd kunnen worden. Maar we kunnen het veel beter onder handen nemen door het naar het Verenigd Koninkrijk te sturen. Er is dus schade, maar het is niet iets dat we niet kunnen repareren en we hebben de auto gewoon terug in China", aldus Vowles bij Racingnews365. 

alexander albon williams melbourne 2022-5deb0721

Foto: Williams Racing Photos

Onderdelen op voorraad brengen

De vele schade die het team momenteel oploopt, zorgt voor een achterstand in het maken van hun onderdelen. "In de afgelopen twee races hebben we een aantal vloeren, achtervleugels, voorvleugels en ophangingen verloren en ook de versnellingsbakken hebben impact gehad. Dit is een grote lijst en het is moeilijk om de hoeveelheid reserveonderdelen bij te houden en tegelijkertijd op de achtergrond te werken aan updates om de performance te verbeteren", aldus Vowles. Volgens de teambaas is het nu het belangrijkste dat de voorraad aan onderdelen weer wordt aangevuld zodat er weer goed geracet kan worden door Sargeant en Albon. 

Lees ook: Regels 2026 worden aangepast na alarmerende bevindingen op simulator

Lees ook: Frans Verschuur in F1 aan Tafel: "Ricciardo zat te slapen"

Lees ook: F1-coureurs uiten kritiek op sprintrace China

door Shakyra van den Heuvel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden